Sabah

GENÇLERE SPOR ŞEHİT MADENCİLER DUALARLA ANILDI DESTEĞİ SÖZÜ

Beşiktaş-Galatasara­y derbisini Çamlık Parkı’nda vatandaşla­rla birlikte izleyen AK Parti adayı Belgin İba “Edirne’mizde futbola da diğer branşlara da destek verip kentimizi spor şehri yapacağız” dedi kaybeden Zonguldak’ta 1992’de grizu faciasında hayatını

- 6$%$+ Şaban YILMAZ/6$%$+

Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan adayı Belgin İba, seçim çalışmalar­ına gece gündüz devam ediyor. Beşiktaş-Galatasara­y derbisini Edirne’deki Çamlık Parkı’nda vatandaşla­rla beraber izleyen İba, sporun dostluk kardeşlik olduğunu belirterek, “Edirne’mizde, futbola ve diğer tüm spor dallarına destek verecek, şehrimizi sporun merkezi haline getireceği­z” dedi.

Kendisine Beşiktaş atkısı hediye eden Beşiktaşlı­lara teşekkür eden İba, daha sonra İbrahim Ay Caddesi üzerindeki kahvehanel­eri ziyaret etti. Projeleriy­le birlikte çok güzel bir Edirne’nin kapılarını araladıkla­rını belirten İba ”Güzel şehrimizde­n, hepimizin Edirne’sinden beklentile­rimizi konuştuk. Projelerim­ize ve bizlere olan destekleri ile çok güçlü ve çok güzel bir Edirne’nin kapılarını aralıyoruz. Yeni Edirne için, hep birlikte, tüm hemşeriler­imizle tek yürek oluyoruz. Çok yakında, çok daha yeşil alanı olan, çok daha güzel bir çehresi olan, her imkanıyla çok daha farklı bir Edirne’de aynı güzellikle­ri paylaşacağ­ız” diye konuştu.

Belgin İba

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğün­de 3 Mart 1992’de grizu faciasında yaşamını yitiren 263 maden işçisi için anma töreni düzenlendi. TTK’nin Kozlu Müessesesi­nde düzenlenen törende, faciada hayatını kaybeden işçiler için Kur’an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Törene Kozlu Kaymakamı Hüseyin Ece, TTK Genel Müdürü Muharrem Kiraz,

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Sekreteri Yener Arslanbuğa, TTK ve sendika yöneticile­ri, bazı siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlar­ının temsilcile­ri, belediye başkanları ve başkan adayları ile madenciler katıldı.

GMİS Genel Sekreteri Arslanbuğa, “Madencilik dünyanın en zor ve riskli meslekleri­nden biri. Bizler bunun farkında olarak yıllardır atalarımız­dan gelen gelenekle alın terimizle yer altından taş kömürünü çıkararak ekonomiye kazandırıy­oruz” dedi.

16 yıllık madenci Murat Aldırtmaz da yaşanan facialarda­n dolayı üzüntülü oldukların­ı ancak ekmeklerin­i kazanmak için işlerine devam etmek zorunda oldukların­ı belirterek, “Ülke ekonomisin­e elimizde geldiğince katkı sağlayacağ­ız. Herkesin görevi ayrı. Allah bize bunu nasip etti, bize de bu görev düştü. Biz de en layıkıyla yapmaya çalışıyoru­z” dedi. TTK Kozlu Müessese Müdürlüğün­e bağlı maden ocağında 3 Mart 1992’de meydana gelen grizu faciasında 263 işçi hayatını kaybetmiş, bazı işçilerin cenazeleri olaydan 5 yıl sonra bulunabilm­işti.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye