Sabah

İşte Dolmabahçe’de alınan tarihi galibiyeti­n perde arkası... KİMSEYE TAVİZ YOK ZAFER VAR!

Karagümrük maçında kendisine tepki gösteren Oliveira’yı kadro dışı bırakıp herkese mesaj veren Buruk, eksiklere rağmen “Benim gözümde tam kadroyuz” diyerek takımına da güven aşıladı

-

SAKATLIĞI nedeniyle Beşiktaş maçı kadrosun da yer almayan ve sezon sonunda ayrılması gündemde olan Wilfried Zaha için İngiliz bası nına göre iki ekip sırada… Sezon başında bon servis bedeli ödenmeden Crystal Palace’tan alı nan Fildişili oyuncunun Haziran 2026’ya kadar kontratı bulunuyor. 2 milyon 330 bin Euro imza parası alan ve yıllık 4 milyon 350 bin Euro kazanan 31 yaşındaki hücumcu için West Ham United ile Aston Villa, G.Saray’ın kapısını çaldı. Oyuncu için istenen bonservis miktarını soran iki kulüple de görüşmeler başladı.

GALATASARA­Y Teknik Direktörü Okan Buruk, )enerbahçe ve Trabzonspo­r’un ardından Beşiktaş’a karşı da ligde duble yapmayı başardı. Buruk, ezeli rakiplerin­e karşı çık tığı 11 maçın 8’inde galibiyet gördü. Galatasara­y, 28 haftada topladığı 75 puanla bitime 10 hafta kala zirvede yer alıyor. Okan Buruk maç başına 2.67 puan ortalaması­yla Avrupa arenasında da rakipsiz kaldı. Buruk’u Leverkusen’le Almanya’da şampiyon luğa koşan Xabi Alonso 2.65 puan ortalaması­yla takip ediyor.

Kupası maçından sonra Okan Buruk’la tartışan Sergio Oliveira, Beşiktaş derbisinde kadro dışı bırakılmış­tı. Olayın perde arkasının şöyle olduğu öğrenildi: Karagümrük maçının ardından teknik direktör Okan Buruk, soyunma odasında tüm oyuncuları­n elini sıktı ancak Oliveira elini uzatmayıp hocasının elini havada bıraktı. Sonrasında ikili hararetli bir şekilde İtalyanca tartışma yaşadı. Beşiktaş maçı kadrosuna alınmayan Portekizli oyuncu, Karagümrük maçının ikinci yarının başında oyundan alınmıştı.

Okan Buruk yönetimind­eki Aslan

geçen sezon 14 hafta üst üste kazanarak Beşiktaş’a ait olan 63 yıllık rekoru da kırmıştı.

Derbi galibiyeti­nin ardından G.Saray kafilesi soyunma odasında işte böyle

sevindi...

Lig tarihinde bir takım ile en yüksek galibiyet yüzdesi (%81) ve puan ortalaması (2.50) yakalayan teknik direktör Okan

Buruk oldu.

Maç sonu paylaşımla­r arasında Rashica transferin­e göndermede bulunuldu. Kosovalı oyuncunun fotoğrafın­ın aynı yerinde pasta yiyen Aslan karesi paylaşıldı. ir haftada Avrupa ve Türkiye

Kupası’na veda eden G.Saray krize izin vermedi ve

Beşiktaş’ı deplasmand­a 9 yıl sonra yenerek şampiyonlu­k havasına girdi. İşte sarı-kırmızılıl­ara derbi zaferini getiren hamleler:

Karagümrük yenilgisin­de oyundan çıkartılan ilk isim olmasına tepki gösteren Sergio Oliveira’ya taviz verilmedi ve kadro dışı bırakıldı. Oliveira, Florya’da düzenlenen yemeğe de çağrılmadı, takıma disiplin konusunda net mesaj verildi.

Timur’un Florya’da restoranda organize ettiği motivasyon yemeğinde Okan Buruk konuşma yaptı.

diyen Buruk, takımı sert uyarısıyla silkeledi.

Ziyech, Zaha ve Abdülkerim sakatlıkla­rı nedeniyle derbide yoktu. Bu eksiklere rağmen Okan Buruk maç öncesinde

diyerek oyuncuları­na güvendiğin­i gösterdi.

karşısında golü erken bulan Galatasara­y akıllı oynadı, savunmada hata yapmadı,

ve Dolmabahçe’den lider ayrılarak psikolojik üstünlüğü ele geçirdi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye