Sabah

Kıyamet raconu

- SALİH VaOiK WXna#VabaK cRP Wr

Aleksandr DuJin nerede ne konu şursa konuşsun dikkatle dinlerim. Batılıları­n “Putin’in beyni” tesmi ye ettikleri için değil, çok ciddi bir entelektü el olduğu ve Batı’ya karşı alternatif bir oluşu mun teorisyenl­iğini yaptığı için.

Lakin son konuşması bana oldukça tuhaf geldi.

“Putin’in beyni” veya “akıl hocası” deniyor ama “Ukrayna’da anlaşma manlaş ma yok. Ukrayna’yı bütünüyle kontrolümü­z altına almadan durmayacağ­ız. Bu saat ten sonra bize zorluk çıkaran ülkeler nükleer savaşı göze almak zorundadır...” mealindeki sözleri, Rusya Devlet Başkanı Putin’in 7uFker Carlson’a verdiği o meşhur röpor tajdaki “anlaşmaya hazır oldukların­a” dair yaklaşımın­dan oldukça uzak.

Ayrıca, Putin’in ABD ile uzlaşma yolları aradığını biliyoruz.

DuJin’in tuhaf bulduğum ifadesi şu: “Nükleer savaş istenmiyor­sa Türkiye Batı’yı durdursun...”

Neden $lmanya veya )ransa değil de Türkiye?

Şundanmış: Batı sorumluluk bilincini top yekûn kaybetmiş, Türkiye ise Ukrayna sava şında tarafsız tutum sergileyer­ek sorumluluğ­u nu yerine getirmiş...

Diyor ki: “Ama Türkiye’nin bir NATO ülkesi olduğunu, Karadeniz ve Akdeniz’de stratejik bir konuma sahip olduğunu dikka te aldığımızd­a bununla yetinmek durumun dayız...”

Yani, Türkiye Batı’yı durdurabil­ir ama NATO’ya üye olması buna engel demeye getiriyor.

Peki, ABD’nin güney sınırımızd­a “İkinci İsrail”i kurmak için PKK’nın Suriye kolu nu silahlandı­rmasına NATO’da olduğumuz için mi engel olamıyoruz?

Lafın düzünü edelim: Türkiye’nin Batı’yı durduracak gücü olsa, Gazze’de soykırım yapan İsrail’i durdururdu.

Şayet DuJin “Türkiye Batı’ya tavrını koysun...” demek istiyorsa, herkesten önce devasa nükleer güç olan Rusya sorumluluğ­u nu yerine getirmeli değil mi?

ABD’nin tek kutuplu dünya dayatmasın­a karşı çok kutuplu dünyanın öncüsü ve sözcü sü olmak isteyen Rusya’nın uluslarara­sı top lum nezdindeki sorumluluğ­u, Ukrayna soru nunu kendince halletmekt­en ibaret olmasa gerek.

Mesela, ABD ve kuyrukçula­rı soykırım yapan İsrail’i alabildiği­ne desteklerk­en Rusya neden seyretmekt­en öteye geçmiyor?

Dugin, Gazze direnişini, “tek kutuplu dünya ile çok kutuplu dünya arasında yaşa nan savaşın bir başka cephesi” olarak değer lendiriyor ama Gazze’de soykırım suçu işle nirken o çok kutuplu dünyanın varlığını hiç göremiyoru­z!..

Ne yazık ki o çok kutuplu dünya, bir

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın,

“Gazze’ye atom bombası” atalım diyen İsrail’in nükleer kapasitesi­nin denetlenme­si ne ilişkin çıkışı, çok kutuplu dünyada neden derin bir sessizlikl­e karşılandı? Hayırdır; İsrail söz konusu olduğunda “Omerta kuralı” mı çalışıyor?

Bir yandan Gazze’de ateşkese ilişkin yasa tasarısını veto ederken, diğer yandan dalga geçer gibi Gazze’ye yardım paketleri atan “DeFFal ]ihniyetiyl­e” gezegenimi­zin ala cağı yol kalmadı.

$leksandr DuJin de tek kutuplu dün yayı dayatan Batı’yı “Deccal” tesmiye ediyor.

Dahası, teoloji ile jeopolitiğ­i birleştirm­e nin vakti geldiğini ve eskatoloji savaşında Müslümanla­rla aynı safta oldukların­ı söylü yor.

Gazze soykırımın­a engel olmak için elle rinden geleni yaparak aynı safta olmanın gereğini yerine getirseler­di, Deccal’ın bölge deki tüm ayakları domino taşı gibi yıkılırdı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye