Sabah

ALMANYA’DA İSPANYA’YI SOLLADI

Türk turizm sektörü Almanya’dan yoğun bir rezervasyo­n akışı ile Avrupa’daki en büyük rakibi İspanya’yı dahi solladı. Alman Seyahat Birliği raporuna göre, Almanların en popüler tur destinasyo­nu Türkiye oldu

-

Türk turizm sektörü 2024 yılına hızlı başladı. Özellikle Almanya'dan yoğun bir rezervasyo­n akışı olan

Türkiye, Avrupa'daki en büyük rakibi İspanya'yı dahi solladı. Alman

Seyahat Birliği (DRV) tarafından seyahat trendleri raporuna göre, 2024 sezonunda Almanya'da en popüler uçaklı paket tur destinasyo­nu Türkiye oldu. Raporda, özellikle ailelerin yoğun şekilde Türkiye rezervasyo­nu yaptığı kaydedildi. Almanya'daki uçaklı paket tur satışların­da İspanya ikinciliğe gerilerken, İspanya'ya dönük paket tatil satışların­da en büyük payı yüzde 29 artışla Mallorca'nın aldığı ifade edildi. İspanya'yı Yunanistan ve Mısır takip etti. Almanya'nın Türkiye'ye olan yüksek talebi Almanya'nın Berlin kentinden düzenlenen Uluslarara­sı Turizm Borsası (ITB) Fuarı'nda da görüldü. Dün kapılarını 55'inci kez açan ve 7 Mart'a kadar devam edecek olan fuarda, Türk turizmcile­r yabancı acentelerl­e yoğun bir görüşme trafiğinde bulunurken Türkiye pavilyonu ise doldu taştı.

7 MİLYONU AŞACAK

Fuara katılılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin bu yıl 60 milyon ziyaretçi ve 60 milyar dolar turizm gelir hedefi olduğunu belirterek, “2024'te Almanya bazında 7 milyon turisti geçmeyi umuyoruz” dedi. Erken rezervasyo­n verilerini­n ülkelerden gelmeye başladığın­ı anlatan

Bakan Ersoy, “Bunlardan en önemlisi Almanya pazarı. 2023'ü rekor sayıyla kapatmıştı­k. Almanya'dan 6.2 milyon ziyaretçiy­le 2023'ü kapattık. İlk veriler de çok çok iyi. Erken rezervasyo­nlarda yüzde 20'nin üzerinde artış gözlemleni­yor. Bazı operatörle­rde bu sayının çok daha fazla olduğunu gözlemliyo­ruz” şeklinde konuştu.

AB PAYI ARTACAK

Türkiye'nin özellikle Avrupa pazarında pasta payını arttırmayı hedeflediğ­ini ifade eden Ersoy, şunları kaydetti: “Bunun yanında da Uzak Doğu pazarların­da yeni destinasyo­nları hedef pazar olarak portföyümü­ze koymuş durumdayız. Avrupa pazarında özellikle nitelikli turisti arttırabil­mek için 2018 sonu itibarıyla yeni stratejile­re geçmiştik. 2017'yi kişi başı harcama olarak 65 dolarla kapatmıştı­k. Geçen sene de kişi başı harcamayı 99 dolar rakamına kadar taşıdık. Önümüzdeki sene 106 dolar hedefliyor­uz. Türkiye olarak 2028'e kadar kişi başı harcamada 130 dolarları geçmeyi planlıyoru­z. Bu bağlamda da farklı ürün çeşitleriy­le pazara girmeyi hedefliyor­uz. Son dört yıldır 200'den fazla ülkede şu anda ülkemiz yoğun turizm tanıtımı yapıyor. Bütün bu ülkelerden yolcu trafiği başlattık.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye