Sabah

RAMAZANDA KIYMA 314 KUŞBAŞI 344 TL

Ramazan öncesinde spekülatif şekilde artan et fiyatların­a Et ve Süt Kurumu ‘dur’ dedi. Kurum, İstanbul ve Ankara’da 2.500’den fazla yerel zincir marketle anlaştı. Kıymanın kilosu 314 TL, kuşbaşının­ki ise 344 TL’den satılacak

- )eride CEM

Ramazan ayının başlamasın­a sayılı günler kala Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan Et ve Süt Kurumu (ESK) yaptığı önemli bir hamleyle et spekülatör­lerini ters köşeye yatırdı.

Ankara Gıda ve İhtiyaç

Maddeleri Perakendec­iler Derneği (Ankara PERDER) ve İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendec­iler Derneği (İstanbul PERDER) ile anlaşan ESK, iki büyük şehirde 2 bin 500’den fazla yerel markette ucuz et satılması için işbirliğin­e gitti.

İşbirliği kapsamında İstanbul’da spekülatör­lerin yaklaşan Ramazan ayını fırsat bilerek kilosunu 500 liranın üstüne çıkardıkla­rı kıymanın kilosu 314 liradan, fiyatı 600 liraya yaklaşan kuşbaşının kilosu ise 344 liradan satılacak. Başkent Ankara’da ise fiyatı 450 liraya kadar çıkan kıyma ve kuşbaşının kilogramı 324 liradan satılacak.

DIĞERLERI DE ARTIRAMAYA­CAK

İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendec­iler Derneği (İstanbul PERDER) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güzeldere, SABAH’a yaptığı açıklamada “Yerel perakendec­iler olarak vatandaşa ucuz et yedirmek için elimizi taşın altına koyarak fiyatları sabitledik. İftarda vatandaşın sofrasına ucuz et götürmesin­e katkı sunacağımı­z için mutluyuz.

Bu karar diğer perakende marketleri­nin de fiyatların­ı istedikler­i gibi artırmalar­ının önüne geçecektir” diye konuştu.

PIYASA DENGELENEC­EK

Söz konusu kampanya kapsamında Ramazan ayı boyunca vatandaş İstanbul PERDER üyesi bin 500 ve Ankara PERDER üyesi bin mağazadan uygun fiyata et satın alarak iftar sofrasına götürebile­cek.

İstanbul PERDER üyesi 30 firmanın kampanyaya dahil olduğu bilgisini veren Güzeldere, şunları anlattı: “Bu kampanyaya dahil olmak için mağazaları­n kasap tezgâhları­nın olması gerekiyor. Çünkü bu etleri biz ESK’dan karkas olarak temin ediyoruz. Etin işlenip rafa konması için mutlaka kasap reyonunun olması gerekiyor. Bu nedenle en büyük metropolüm­üz olan İstanbul genelinde derneğimiz­e üye bin 500 noktadan ucuz et imkânı satarak tüm vatandaşla­rımıza ulaşacağız.” Bu iş birliğinin Ramazan fırsatçıla­rın önüne set çektiğini söyleyen Güzeldere, “Kampanya ile ESK piyasaya bir dengeleme getirmeyi amaçlıyor. Açgözlüler istedikler­i gibi fiyatları artıramaya­cak” dedi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? SABA+ ??
SABA+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye