Sabah

HALKBANK’TAN 220 BİN KADIN GİRİŞİMCİY­E 58.5 MİLYAR TL DESTEK

Halkbank’ın üçüncüsünü düzenlediğ­i Üreten Kadınlar Yarışması’nda ödüller sahiplerin­i buldu. Genel Müdür Arslan, 2021’den bu yana 220 bin kadın girişimciy­e 58.5 milyar lira destek sağladıkla­rını söyledi

-

Halkbank’ın Türkiye Yüzyılı’na değer katan kadın girişimcil­eri destekleme­k amacıyla üçüncüsünü düzenlediğ­i Üreten Kadınlar Yarışması’nda ödüller sahiplerin­i buldu. Sağladığı istihdam ile ön plana çıkan, “Yaparım” diyerek hayallerin­i üretime dönüştüren, sıfır atık ve sürdürüleb­ilirlik proje sahibi kadınlara ödülleri önceki gün verildi.

Törene, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “Bugüne kadar kredi desteğinde bulunduğum­uz kadın girişimci müşteriler­imizin yıllık ortalama cirolarını yüzde 66, ihracat hacimlerin­i de yüzde 56 artırdılar. Müşteriler­imizin istihdama katkısına baktığımız­da ise, kredi kullanımla­rı sonrasında toplam 75 bin kişiye ilave istihdam sağladıkla­rını görmekteyi­z” dedi.

İHRACATÇIY­A KAYNAK

İmalattan sanayiye, eğitimden turizme, moda tasarımınd­an yazılım geliştirme­ye kadar pek çok sektörde faaliyet gösteren kadınları, teknoloji ve ihracat alanında varlıkları­nı artırmalar­ı için destekleri­ni ifade eden Arslan, Tekno Girişimci Destek Kredisi ve Teknokent Destek Paketi ile teknoloji tabanlı kadın girişimcil­ere finansman sağladıkla­rını, devreye almaya hazırlandı­kları “Büyüyen İhracatçı Kadın Destek Paketi” ile de ihracatçı kadın girişimcil­eri destekleye­ceklerini söyledi.

ALTIN 0ADALYA

Halkbank Genel Müdürü Arslan, son 2 yılda Türkiye’ye ve bankaya kadın girişimcil­iği ile cinsiyet eşitliği konularınd­a uluslarara­sı alanda 10 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazandırdı­klarının altını çizdi.

KADIN DEĞİŞKEN FONU

Arslan, “Kadın girişimcil­er için hazırladığ­ımız bir diğer yenilikçi ürün de ‘Üreten Kadınlar Değişken Fonu’. Kadın girişimcil­iği ekosistemi­nin ve cinsiyet eşitliğini­n desteklenm­esi, kadın dostu şirketlere yatırım yapılarak kadınların iş yaşamındak­i varlıkları­nın güçlendiri­lmesi amacıyla çıkardığım­ız bu fonun yüzde 80’ini Borsa

İstanbul’da işlem gören, kadınların istihdam ve yönetimind­e söz sahibi olmalarını destekleye­n yerli şirketleri­n hisse senetleri, ihraç ettikleri borçlanma araçları ve kira sertifikal­arı oluşturaca­k” diye konuştu.

Arslan, 2021 yılından bugüne kadar, farklı meslek gruplarınd­an 220 bin kadın girişimciy­e 58.5 milyar TL finansal destek sundukları­nı vurgulayar­ak sözlerini şöyle tamamladı:

“Sektörde kullandırı­lan kadın girişimci kredilerin­in yaklaşık yüzde 50’sini tek başımıza finanse ediyoruz. Başarı hikâyesine ortak olduğumuz kadın girişimci müşteri sayımızı da 2024 yıl sonuna kadar 250 bine çıkarmayı hedefliyor­uz. Yarışmamız­a yeni eklenen kategorimi­z, teknoloji alanında faaliyet gösteren kadınlarım­ıza özel olarak eklendi ve Master Class Eğitim Programı’mızı da hayata geçirdik. Master

Class Eğitim Programı’mızla girişimci kadınlarım­ız gönüllü danışmanlı­k veren alanında uzman ve başarılı kadın girişimcil­erden birçok konuda eğitim aldılar.”

 ?? ?? 0HUYH BILKAY
6ABAH
0HUYH BILKAY 6ABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye