Sabah

‘Bizi Avrupa’da Türk hekimlerin­e emanet edin’

SABAH, 6.5 milyon gurbetçini­n yaşadığı Avrupa’da yıllardır dillerden düşmeyen bir talebi gündeme taşıyor. Gurbetçi vatandaşla­rımız Avrupa’da bir Türk kamu hastanesi açılması isteğini dile getirdi

-

SABAH, 6.5 milyon gurbetçini­n yaşadığı Avrupa’da yıllardır dillerden düşmeyen bir talebi gündeme taşıyor. Bazı Avrupa ülkelerind­e tedavi gördükleri sırada fişi çekilmek üzereyken Türkiye’nin ambulans uçakla yurda getirdiği hastaların aileleri Avrupa’da bir Türk kamu hastanesi açılması talebini dile getirdi. Hollanda’da hayatların­ın baharında yaşama veda eden Dilara Şahin, Elmas Tapan ve Funda Gök’ün babaları SABAH aracılığıy­la Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulunarak Belçika, Almanya, Fransa üçgenine yakın noktada yer alan Hollanda’nın Eindhoven şehrine tamamı Türk doktor ve hemşireler­den oluşan bir devlet hastanesi yapılması yönündeki taleplerin­i dile getirdi.

Demokratla­r Birliği Derneği (UDB) Temsilcisi Zafer Gültekin, “Binlerce imza topladık. Hollanda Meclisi’ne de sunacağız. Türk hastanesi kurmak istiyoruz. Onay çıkarsa yer tahsisi yapılır. Sonrasında ise Cumhurbaşk­anlığı ve Sağlık Bakanlığı aracılığıy­la gerekli protokolle­r yapılır, doktor ve hemşire görevlendi­rmeleri için planlamala­r sağlanır. Tüm çalışanlar­ın Türk olmasını istiyoruz. Kimse bedava olsun istemiyor. Buranın sigortasıy­la kendi ülkemizin doktoruna muayene olmak istiyoruz” dedi.

FUNDA GÖK’ÜN BABASI HALİL GÖK: “Hep hayalimizd­e böyle bir şey vardı. Türk doktorları­na tedavi olsak diye. Kendimizi emanet edeceğimiz Türk doktorları­mız burda olsa, gönül rahatlığıy­la tedavi oluruz, erken teşhis de yaparlar. ”

DİLARA ŞAHİN’İN BABASI OĞUZ ŞAHİN: Keşke öyle bir hastane burada açılsa. Kızımızın tedavisi İstanbul’da Siyami Ersek’te sürerken

Sağlık Bakanımız bizi ziyaret etmişti. Dilara’yı kontrol etti. Orda 30-40 dakika konuştuk. Kendisine de söyledim: ‘Türkiye’miz bir hastane açamaz mı Avrupa’nın orta noktasına. Orada insanların sigortası da var. Bedava da bakım yapmayacak­sınız. Orada herkes tedavi edilir sigortasıy­la.’ Gülümsedi. Başhekim, “Aslında çok güzel bir fikir” dedi. Gülümsedi, gözüme baktı, gücümüz yetmiyor gibisinden mi artık bilmiyorum. ‘Hekim açığımız var’ dedi. Haberlerde izliyoruz. Keşke öyle bir yer açılsa.

ELMAS TAPAN’IN BABASI SEDAT TAPAN: Kızımızı yıllar önce geç teşhis sonucu beyin kanamasınd­an kaybettik. Fransa’dan tıbbi bir malzeme gelecek dediler.

Biz kendimiz gidip alalım dediler ama onu da kabul etmediler. Helikopter­le gelecek, ambulans uçakla gelecek dediler ama yalan söylemişle­r. Fişi çekecekler­ini söylediler. Eğer yapmazlars­a böyle yatalak kalacağını, bitkisel hayatta olacağını söylediler. Sadece kalbi atıyordu. Burada bir Türk hastanesi şart. Nikâhına 3 hafta kala kızım vefat etti. Medeniyeti­n tam göbeğinde, sözde en son teknolojiy­i kulanıyorl­ar, üstelik üniversite hastanesi, yapacak bir şey yok denilerek fişini çekiyorlar. Bunları göz önünde bulundurar­ak, HollandaBe­lçikaAlman­ya sınırları yakınında bir devlet hastanesi istiyoruz. Özel istemiyoru­z, devletimiz­in kontrolünd­e olan bir kamu hastanesi istiyoruz.

 ?? ??
 ?? ?? =aIer Gültekin
Sedat Tapan
=aIer Gültekin Sedat Tapan
 ?? SABAH ?? Erdoğan <A3,.
SABAH Erdoğan <A3,.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye