Sabah

Eğer Kırım Köprüsü’nü Almanya vurduysa...

-

Russia Today Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan geçtiğimiz gün, Rusya toprakla rındaki Kırım (Kerç) Köprüsü’nü vurma planları yapan Alman subayları nın 30 dakikalık ses kaydını yayımladı.

Hatırlayac­ağınız üzere Kerç Köprüsü 8 Ekim 2022’de vurul muş ve saldırı yı 8krayna üstlen mişti.

Sızdırılan ses kaydında üst düzey Alman Hava Kuvvetleri mensupları, siya si bir karar alınması durumunda 7aurus füzelerini­n ne şekilde gönderileb­ileceği ni, füzelerin Kırım Köprüsü’nü teknik ola rak imha edip edemeyeceğ­ini, bunların Ukrayna tarafından Almanya’nın istihba rat ve teknik desteği olmadan kullanılıp kullanılam­ayacağını tartışıyor­lar.

Skandal üzerine Almanya Başbakanı 2lof 6cholz, Vatikan’da yaptığı açık lamada, ses kayıtların­ın yayınlanma­sı nı §çok ciddi bir konu” olarak nitelen dirdi. Konuyu “çok yoğun ve çok hızlı bir

Ý şekilde” araştırdık­larını söyledi.

Evet, Scholz kayıtların içeriğine değil sızdırılma­sına takılsa da bu işin Almanya için ciddi sonuçları olacağı kesin.

Kuzey Akım’ı AB'’nin, Karadeniz’deki gemilerini İngilizler­in vur duğunu kanıtlaya mayan Rusya bu kez çok başlı yıla nı sağlam yerinden yakaladı.

Kremlin Sözcüsü Peskov’un dedi ği gibi, kayıt kolektif Batı ülkelerini­n Ukrayna’daki çatışmalar­a doğrudan katılımını açıkça kanıtlayan bir delil niteliğind­e.

Putin, Ukrayna’da Rusya’ya karşı ordu toplamaya çalışan Fransız Cumhurbaşk­anı Macron’a Napolyon’un akıbetini hatırlatma­kla yetinmişti. Bu kez iş ciddi. Ortada tehdit değil işlenmiş suçun delili var.

Şimdi Şansölye Scholz çıkıp Alman ordusunun Berlin’den yönetilmed­iği ni itiraf etse bir dert etmese ayrı dert.

 ?? ??
 ?? ?? MELİH ALTIN2. PHOLK aOWLnoN#VaEaK FoP Wr
MELİH ALTIN2. PHOLK aOWLnoN#VaEaK FoP Wr

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye