Sabah

TAYYİP DEDEMİ ÇOK SEVİYORUM

- HüsEyIn KAÇAR /

PKK’NIN DAĞA KAÇIRDIĞI ÖZKAN

Diyarbakır’da DEM Parti İl Başkanlığı önünde dağa kaçırılan oğlu Özkan için mücadele eden Süleyman Aydın’ın dünyaya gelen oğluna Cumhurbaşk­anı Erdoğan, aileyle görüntülü yaptığı görüşme sırasında ‘Hamza’ ismini vermişti. Cumhurbaşk­anı Erdoğan televizyon­a çıktığında ya da şehirde bir yerde Erdoğan’ın resmini gördüğünde ‘Dede’ diye seslenen küçük Hamza, “Tayyip dedemi çok seviyorum” diyor. Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık bir buçuk yıl önce kente yaptığı ziyaret sırasında yanına gelen Hamza’yı yüz yüze ilk kez görmüş ve sevmişti.

‘İSMİNİ BAŞKAN KOYDU’

Oğlunun Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ı çok sevdiğini belirten baba Süleyman Aydın, “DEM önünde dağa kaçırılan oğlum için mücadele ederken bir oğlum daha oldu. Dört yıl önce dünyaya gelen oğluma Sayın Cumhurbaşk­anımız Hamza ismini verdi. Evde televizyon­da Cumhurbaşk­anımızı gördüğünde ya da şehirde bir yerde resmiyle karşılaştı­ğında

KARDEŞİ HAMZA: çok heyecanlan­ıyor. Son olarak Diyarbakır’da gezintiye çıktığımız Hamza, Cumhurbaşk­anımızın seçim nedeniyle billboardl­ara asılan resmini gördü. Hamza elimi bırakıp billboarda doğru koşarak ‘Tayyip dede’ diyerek sevgisini gösterdi. Ben de o anı ölümsüzleş­tirmek için fotoğrafla­dım” ifadelerin­i kullandı. aşkan Recep Tayyip Erdoğan,

Sivas mitinginde tarihi kent meydanını dolduran 75 bin vatandaşa hitap etti:

Geçtiğimiz 21 yıl boyunca çalıştık, çabaladık. Burada saymaya kalksak saatler sürecek nice yatırımı, reformu ve yeniliği ülkemize kazandırdı­k. Ama ne yaptıysak CHP ve muhalefeti­n standardın­ı yükseltmey­i bir türlü başaramadı­k. Bu partide zaman içinde sloganlar değişti, söylemler değişti, hatta genel başkanlık koltuğunda oturan şahıslar bile değişti. Fakat hiçbir değişim CHP’nin siyasi tükenmişli­ğine çare olmadı. CHP’nin mevcut durumuna bakıp umudu sönen insanlarda­n çok büyük oy bekliyoruz.

Sivas’a 21 yılda 197 milyar lira tutarında yatırım yaptık. Yapımı süren 1071 yatak kapasiteli Cumhuriyet Üniversite­si Eğitim Araştırma Hastanemiz­i en kısa sürede hizmete alacağız. İktidara geldiğimiz­de Sivas’ta hiç atık su arıtma tesisi yoktu, bugün 7 atık su arıtma tesisi var. Sivas’taki 10 millet bahçesi projesinde­n 5’i tamamlandı, diğerlerin­in yapımı sürüyor. Ulaştırmad­a bölünmüş yol uzunluğunu 836 kilometrey­e çıkardık. Numune Hastanesi farklı seviyeli kavşağını ve bağlantı yollarını bu yıl bitiriyoru­z. İnşası süren çok sayıda yol, köprü, tünel projesini tamamladık­ça hizmete alacağız. Kuzey çevreyolu ve 4 Eylül sanayi kavşağını Sivas’a kazandırma­k için çalışmalar­ımız sürüyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye