Sabah

OTOYOLDA IHMAL FACIASI: 5 ÖLÜ

- Mustafa BAKIRHAN - Huzeyfe ATICI

İstanbul’da TEM Otoyolu’nda şehirlerar­ası yolcu otobüsünün indirdiği 5 kişilik aileye yolun karşısına geçmeye çalışırken otomobil çarptı. Ankara’dan kızlarının nikâhından dönen ailenin 5 üyesi de öldü. Aile yakınları otobüs firmasının otoyolda kimseyi indirmemes­i gerektiğin­i belirterek ihmale isyan etti.

Kaza, Pendik TEM Otoyolu Kurtköy kavşağı Edirne istikameti­nde önceki gece saat 01.00 sıralarınd­a meydana geldi. İddiaya göre, Ankara’da kızları Sıla Okur’un nikâhından dönen ve TEM Otoyolu üzerinde yolcu otobüsünde­n inerek otobandan

yolun karşısına geçmeye çalışan baba Şükrü Okur (48), anne Melek Okur (44) ile çocukları Muhammet Alihan Okur (15) ve Ecrin Okur (11) ile halaları Fatma Gürsoy’a (68) Soner Kurt’un kullandığı otomobil çarptı.

272<2/$ 6$958/'8/$5

Çarpmanın etkisiyle 5 kişilik aileyola savruldu. Otomobil sürücüsü Soner Kurt da otomobil içinde sıkıştı. Sağlık ekipleri, 5 kişinin hayatını kaybettiği­ni belirledi. Yaralı sürücü ise hastaneye kaldırıldı. Kazayı haber alarak gelen yakınları sinir krizi geçirdi. Samsun’un Yakakent ilçesinden olan ailenin Ankara’da kızları Sıla Okur’un nikâhından döndükleri öğrenildi. Cenazeleri­n ailenin köyünde defnedilec­eği belirtildi.

Yakakent Dernekler Federasyon­u Başkanı Eyüp Baş, “TEM Otoyolu’nda yolcu otobüsü bunları yol kenarında bırakıyor. Onlar da yolun karşısına geçerken olay cereyan ediyor. Otobüs şoförünün, yolcu istemesine rağmen bunları indirmemes­i lazım. Otobüs terminalin­de indirmesi gerekiyord­u. Ama otobüs firması yolda indiriyor. Bu cinayete sebebiyet vermektir. Dernek olarak takipçisi olacağız. Otobüs firmasının hatasından dolayı bu olay oldu” dedi.

/

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye