Sabah

AMERİKA’YA GİDEMEYİNC­E MISIR’A KAÇTI

İstanbul’da ATV kullanan bir gruba çarparak 1 kişinin ölümüne neden olan T.C. ile kendisini yurtdışına kaçıran annesinin Amerika’ya gitmek istediği, ancak uçak bulamayınc­a Mısır’a yöneldikle­ri iddia edildi

- YunuV EPre KA9AK - MuVWafa KAYA - Deniz YUSUFOĞLU/ 6ABA+

1Mart Cuma akşamı Eyüpsultan ilçesine bağlı Kemerburga­z’da yaşanan olayda, Murat Acı hayatını kaybetmiş, 4 kişi de yaralanmış­tı. Olayla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

SABAH’ın ulaştığı vefat eden Murat Acı’nın ortağı Mesut Yılmaz, “Burada kazada yaralananl­ardan Tahsin, İbrahim ve Hasan’ın cep telefonlar­ı hâlâ ortada yok. Hasan’ın annesi telefonu aradığında bir kadın açmış, ‘Oğullarını­z iyi’ deyip telefonu kapatmış. Bir daha ulaşan olmamış” ifadelerin­i kullandı. Tek çocuğunun babasını kazada kaybeden acılı eş Şükriye Acı ise, “Öğrendiğim­de çocuğum da hissetti ister istemez. Ben çocuğumu sakinleşti­rmek için kendi acımı dahi yaşamadım. ‘Ben anneyim’ demiş açıklaması­nda. Kendisi bir insan olsaydı, eşimi ölüme terk etmezdi. Orada can çekişen insanları ölüme terk etmek bir insanlık belirtisi değil. Bir insanlık içgüdüsü hiç değil. Ben adalet istiyorum” ifadelerin­i kullandı. Olaydan sonra İstanbul Havalimanı’na giden anne Eylem Tok, oğlu ile birlikte saat 03.00 sıralarınd­a Mısır uçağına binmek için işlem yaptı. İşlemlerin ardından anne Eylem Tok ile oğlu 04.30’da Mısır’a kaçtı. Baba Özer Acı, “Oğluma çarpan çocuk ABD vatandaşı olduğu için annesi önce Mısır’a ardından ABD’ye götürmüştü­r” dedi.

<$K$L$M$ K$5$5, d,K$5,L',

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nca, konuyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, kazanın ardından olay yerine gelen annesi ile birlikte Mısır’a kaçtıkları tespit edilen sürücü T.C ve Eylem Tok hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Öte yandan

şüpheliler­in hedeflerin­in Mısır değil ABD olduğu iddia edildi. Şüpheli T.C.’nin, Amerikan vatandaşı olduğu da öne sürüldü.

NE OLMUŞTU?

Sarıyer’den 3 ATV motoru ile geziye çıkan Oğuz Murat Acı (29), Tahsin Arslan (23), Süleyman Keçeci (21), Hasan Topal (25) ve İbrahim Gümüş (27), motorlarda­n birinin arızalanma­sı üzerine emniyet şeridinde durmuş, T.C.’nin kullandığı lüks cip 5 kişiye çarpmıştı. Olayda Murat Acı hayatını kaybetmişt­i.

 ?? ?? Anne Eylem Tok
Baba Bülent Cihantimur
Anne Eylem Tok Baba Bülent Cihantimur
 ?? ?? İNSANLARI DEĞİL İNSANLIĞI DA ÖLDÜRDÜLER
İNSANLARI DEĞİL İNSANLIĞI DA ÖLDÜRDÜLER

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye