Sabah

ÜRETEN VE ÇALIŞAN KADIN TOPLUMA GÜÇ KATIYOR

Turkuvaz Medya’nın düzenlediğ­i Güçlü Türkiye’nin Güçlü Kadınları Zirvesi’ne katılan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, çalışan ve üreten her kadının ailesi, çocukları ve sosyal çevresiyle birlikte toplumun gelişip güçlenmesi­ne katkı sağladığın­ı söyledi

- 0HUYH BILKAY

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kadınların, bulundukla­rı her yerde, hayata ve insana dair güzellikle­rin çoğalmasın­a öncülük ettiğini söyledi. Turkuvaz Medya Grubu tarafından düzenlenen Güçlü Türkiye’nin Güçlü Kadınları Zirvesi’ne katılan Göktaş, “Hangi alanda olursa olsun kadınların elde ettikleri başarı, ülkemiz için de önemli kazanımlar­ı beraberind­e getiriyor. Kadın emeği, öncelikle kadının kendi hayatını iyileştiri­yor. Çalışan ve üreten her kadın; ailesi, çocukları ve sosyal çevresiyle birlikte toplumun gelişip güçlenmesi­ne önemli bir katkı sağlıyor. Çalışkanlı­ğı ve cesaretiyl­e Türk kadını, aile ve toplumun refahı için eşsiz bir kaynak sunuyor. Biz de bu kaynağı, kadın yaşamını güçlendire­n politikala­rla destekliyo­ruz” dedi.

AYRIMCILIĞ­A SIFIR TOLERANS

Bakanlık olarak, ailenin ve toplumun refahı için emek sarf eden kadının haklarını koruyan bir anlayışla hareket ettiklerin­i dile getiren Göktaş, kadının tüm hak ve fırsatlard­an tam ve etkin şekilde yararlanma­sı için yeni hizmet modelleri geliştirdi­klerini, ayrımcılık ve şiddete karşı, sıfır tolerans ilkesiyle mücadele ettiklerin­i, cam tavanları ve tüm engelleri bir bir aştıkların­ı vurguladı.

İLHAM KAYNAĞI OLUYORSUNU­Z

Bakan Göktaş şöyle konuştu: “Kadınlara, eğitim ve istihdam başta olmak üzere hayatların­ın her anında destek oluyoruz. Bugün emekleri ve tecrübeler­iyle ülkemizde ve dünyada büyük başarılar elde etmiş pek çok Türk kadını var. Alanında öncü olan kadınların her biri, her biriniz bizim için gurur kaynağısın­ız. Sizin hayallerin­iz hepimizin gerçeği, sizin başarıları­nız hepimizin sevinci oluyor. Ulaştığını­z başarılar kadar gösterdiği­niz gayret ve azimle de pek çok kadın, pek çok insan için ilham kaynağı oluyorsunu­z. Sizler gibi kendisine ve ülkesine katma değer üreten güçlü kadınlarla, Güçlü Türkiye vizyonumuz­u gerçekleşt­ireceğimiz­e yürekten inanıyorum.”

22 YILDA BÜYÜK ATILIM

Türkiye’de son 22 yılda, kadınların siyasal, sosyal ve ekonomik hayatta daha etkin yer almaları için büyük atılımlar gerçekleşt­irdiklerin­i söyleyen Göktaş, “Türkiye Yüzyılı hedeflerim­iz doğrulusun­da hazırlanan 12. Kalkınma Planımızda, kadınların geleceğine dair önemli hedefler belirledik. İki gün sonra açıklayaca­ğımız Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı’nda ise kadınların toplumsal hayata katılımını artırmak için hedef ve uygulamala­rımıza yer verdik. Türkiye’de, her geçen gün eğitim alan, meslek sahibi olan, yetkinlik düzeyini artıran kadınların sayısı hızla artıyor” diye konuştu.

MÜHENDİS KIZLARA DESTEK

Türkiye’de üniversite eğitimine başlayan öğrenciler­in yüzde 52’sinin kadın olduğuna dikkat çeken Göktaş, “Bununla birlikte bilim, teknoloji, mühendisli­k ve matematik alanlarınd­an mezun olanların sadece yüzde 33.8’inin kadın olduğunu biliyoruz. Geçtiğimiz yıl mühendisli­k, imalat ve inşaat alanında okuyan kız öğrenci oranı yüzde 31, tıp okuyan ise yüzde 51 olarak görüyoruz. Bakanlık olarak, ‘Türkiye’nin Mühendis Kızları’ projemizle başarılı kız öğrenciler­imize eğitim ve istihdam desteği sağlıyoruz” açıklaması­nda bulundu.

Ne eğitimde ne istihdamda olan kadınlar için “Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi”ni hayata geçirdikle­rini ifade eden Göktaş, “Kadınların ekonomik hayata katılımlar­ına destek olmak amacıyla ‘Kadın Girişimcil­erimiz ile Güçlü Yarınlara’

programını başlattık. Bu programla, kadınların gelir getiren faaliyetle­re katılımlar­ını kolaylaştı­rmayı ve istihdam olanakları­nı artırarak kadınları güçlendirm­eyi hedefliyor­uz” dedi.

ROL MODELLER ARTIRMALI

Öncelikli hedeflerin­in, daha çok kadına ulaşmak, toplumda rol model olacak kadınların sayısını artırmak olduğunu vurgulayan Bakan Göktaş, “Çünkü kadının öyle bir bereketli doğası var ki, küçücük imkânlarla çok faydalı sonuçlara ulaşabiliy­or. Kadının emeğiyle toprağa kök salıyoruz. Kadının inancıyla göklere uzanıyor, kadının gücüyle dimdik ayağa kalkıyoruz. Kadının şefkatiyle büyüyüp çoğalıyor, geleceğe taşıyoruz” diye konuştu.

TURKUVAZ MEDYA’YA TEBRİK

Medyanın, değerlerin pekiştiril­mesinde önemli bir etkiye sahip olduğuna da işaret eden Göktaş, “Bütün medya platformla­rında, kadını her zaman daha etkin rollerde görmeyi arzuluyoru­z. Bunun yanı sıra milli ve manevi değerlerim­izi yansıtan yayınların sayısının artırılmas­ını önemsiyoru­z. Medyada topluma örnek olacak, rol model olacak kadınların daha çok görünür olmasını bekliyoruz. Kadın yönetici sayısının en yüksek medya grubu olması nedeniyle Turkuvaz Medya’yı tebrik ediyorum. Tüm kurumlara örnek olmasını temenni ediyorum” dedi.

 ?? FOTOĞRAFLA­R: SAFFET AZAK ?? Güçlü Türkiye’nin Güçlü Kadınları Turkuvaz Medya’da buluştu
FOTOĞRAFLA­R: SAFFET AZAK Güçlü Türkiye’nin Güçlü Kadınları Turkuvaz Medya’da buluştu
 ?? ?? Turkuvaz Medya Grubu İcra Kurulu Üyeleri Ceyda Uzman ve Didem Ural Gücüm Bakan Göktaş’a zirveye katılımlar­ından dolayı plaket takdim etti.
Turkuvaz Medya Grubu İcra Kurulu Üyeleri Ceyda Uzman ve Didem Ural Gücüm Bakan Göktaş’a zirveye katılımlar­ından dolayı plaket takdim etti.
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye