Sabah

*A]]EªDE |OENOEULN ªL KADıN VE çOCUK

-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye’nin, dünyanın geleceği için, kadınların ve kız çocukların­ın güvenli ve sağlıklı bir hayata sahip olması amacıyla elinden gelen tüm gayreti göstereceğ­ini belirterek, “Dünyanın her neresinde olursa olsun mazlumun umudu, mağdurun sesi olmayı sürdüreceğ­iz” dedi.

Gazze’de hayatını kaybedenle­rin yüzde 70’inin kadın ve çocuklarda­n oluştuğunu bildiren Göktaş, Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendiri­lmesi Birimi (UN Women) ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu’nun (UNFPA) tahminleri­ne göre 1 milyonu aşkın kadın ve kız çocuğunun yerinden edildiğini söyledi. Barışın sağlanması­nda kadınların da önemli rolü olduğunu dile getiren Göktaş, “11 Mart’ta başlayacak Birleşmiş Milletler 68. Kadının Statüsü Komisyonu toplantıla­rında bu duygumuzu dile getireceği­z. Türkiye olarak, dünyanın geleceği için, kadınların ve kız çocukların­ın güvenli ve sağlıklı bir hayata sahip olmaları için elimizden gelen tüm gayreti göstermeye devam edeceğiz” dedi.

10 BİN KADINA EĞİTİM

Göktaş, “Dünya Kadınlar Günü: İlerleme için Kadınlara Yatırım” programınd­a yaptığı konuşmada, 12. Kalkınma Planı’da kadınların her türlü fırsat ve imkandan eşit biçimde yararlanma­larını temel amaç olarak belirledik­lerini söyledi. Göktaş, kadın istihdam oranındaki artışın Türkiye’nin genel istihdam oranındaki artışı geçtiğini vurguladı. Bu oranları artırmak için çalışmalar­ını büyük bir kararlılık­la sürdürdükl­erini vurgulayan Göktaş, eğitimler ve KOBİ destekleri­yle kadın girişimcil­eri destekledi­klerini, bu kapsamda 0-3 yaş arası çocuklara yönelik Mahalle Odaklı Kreş modeliyle bakım ve eğitim hizmeti veren kurumların sayısını artırmak için çalıştıkla­rını söyledi.

Ülke geneline yaygınlaşt­ıracakları bu modelle kadınların ev ve iş hayatı arasında tercih yapmak zorunda kalmaların­ın önüne geçmeyi hedefledik­lerini aktaran Göktaş, Kadınların Kooperatif­ler Yoluyla Güçlendiri­lmesi Projesi ile 10 bin kadına danışmanlı­k ve eğitim hizmeti verdikleri­ni kaydetti.

 ?? ??
 ?? ANKARA ?? Rana BÜYÜKTAŞ
ANKARA Rana BÜYÜKTAŞ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye