Sabah

ÇOCUK DA YAPARIZ KARIYER DE

Turkuvaz Medya’nın Kadınlar Günü’ne özel düzenlediğ­i etkinliğe katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Hem kariyer hem çocuk yapabiliri­z. Güçlü kadın olursa; güçlü ve mutlu toplum olur. Biz bu işi başaracağı­z” dedi

-

Güçlü Türkiye’nin Güçlü Kadınları Zirvesi’nde iş, siyaset ve sanat dünyasının ünlü isimleri bir araya geldi. Zirveye katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Siyaset Dünyasında Kadın Olmak” başlıklı bir konuşma gerçekleşt­irdi. Konuşmasın­da siyaset dünyasında kadın olmanın kendi hayat hikâyesi olduğunu aktaran Şahin, “Gaziantep’e kadın aday koyarsak seçilemez denilen günlerden bu günlere büyük bir mücadeleyl­e geldik. Ben Anadolu kızıyım. Çok çalıştım, çok emek verdim” dedi.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI TAM KADIN İŞİ

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte kadınlara özgüven geldiğinin altını çizen Şahin, bunun özellikle kadın muhtar adaylarıyl­a başladığın­ı söyledi. Şahin sözlerine şöyle devam etti: “Cumhurbaşk­anımız talimat verdi; ‘Her 4 adaydan biri kadın olacak’ dedi. Çünkü Cumhurbaşk­anımızın bir duruşu vardı; bizi destekledi, her şey değişti. Belediye Başkanlığı aslında insanı merkeze alan tamamen bir kadın işi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nde 4 genel sekreter yardımcımı­zın 3’ü kadın; Fen İşleri’mizin, Kültür İşleri’mizin başında kadınlar var. Kadın ve aileden sorumlu birimimizi­n başında da bir erkek var. Bizim bir kadın bakış açısıyla bu dünyaya merhamet ve adalet getirmemiz lazım. Hem kariyer hem çocuk yapabiliri­z. Hem iş hayatıma hem aile hayatıma çok büyük emeklerim var. Benim iki evladım var. Geçen hafta anneanne oldum, nene oldum. Artık ‘Nene başkanım’. Güçlü toplumu kadınlar inşa eder. Güçlü kadın olursa; güçlü ve mutlu toplum olur. Biz bu işi başaracağı­z. Bir kadın olarak Türkiye’nin en yüksek belediye oyunu alarak belediye başkanı oldum. Kadınların yapamayaca­ğı hiçbir şey yok. Biz yapabiliri­z, cesuruz, mücadeleci­yiz.”

 ?? ?? A Para Yayın Koordinatö­rü ve A Haber Ekonomi Müdürü Özlem Doğaner ile Turkuvaz Medya Grubu İcra Kurulu Üyesi Aslıhan Albayrak, Fatma Şahin’e teşekkür
plaketi verdi.
A Para Yayın Koordinatö­rü ve A Haber Ekonomi Müdürü Özlem Doğaner ile Turkuvaz Medya Grubu İcra Kurulu Üyesi Aslıhan Albayrak, Fatma Şahin’e teşekkür plaketi verdi.
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye