Sabah

Alman talebi SEZONU ÖNE ÇEKTI

Almanya’nın parlayan yıldızı olan Türkiye’ye yoğun rezervasyo­n akışı başladı. Yüksek talep sezonu bir ay öne çekti. Antalya otelleri kapılarını açtı. Sektör, bu yıl yüzde 20’lik artışla 7 milyonu aşkın Alman turist bekliyor

-

Türkiye bu yıl turizmde Avrupa’nın parlayan yıldızı oldu. Türkiye’nin en çok ziyaretçi aldığı ilk beş pazarda 2023’te ikinciliğe oturan Almanya, bu yıl gözünü liderliğe dikti. Almanya’dan yoğun bir rezervasyo­n akışı alan Türkiye, geçen yıl 6 milyon 193 bin Alman turisti ağırlamışt­ı. Bu yıl yüzde 20’lik artışla bu sayının 7.5 milyonu zorlaması bekleniyor.

Almanya’da oluşan yüksek talep turizm sezonunu öne çekti. Almanya’nın Berlin kentinden düzenlenen ve bugün kapılarını kapatacak olan Uluslarara­sı Turizm Borsası (ITB) Fuarı’nda SABAH’a özel açıklamala­rda bulunan turizmcile­r, her yıl nisan ayında açılan otellerin bu yıl Almanların talebiyle martta kapılarını açtığını söyledi.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmecil­er Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, Avrupa pazarının bu yıl çok hareketli gittiğini belirterek, “Geçen yılın şubat ve mart ayına göre çok ciddi bir rezervasyo­n var ancak o dönem deprem olduğu için gerçek verileri göstermez. Yılsonunu yüzde

15-20 artıda kapatacağı­nı öngörüyoru­z” dedi. Türkiye’nin 60 milyon turist hedefini yakalayaca­ğına inandıklar­ını belirten Kavaloğlu, “Eğer Rusya-Ukrayna savaşı biterse çok büyük bir sıçrama olur” diye konuştu. Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin de, geçen yıl şehir otellerini­n deprem nedeniyle kan kaybettiği­ni belirterek, “Bu yıl özellikle nisan ayı için rezervasyo­n akışı alıyoruz. 2022’nin üzerinde bir kapanış öngörüyoru­z”dedi. İstanbul ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Yaşık ise, Türkiye’nin Avrupa’da bir yükseliş trendinde olduğunu belirterek, “Kongre turistinde de ciddi bir sıçrama bekliyoruz. 2024 için anlaşmalar­ı yapılmış büyük kongreleri­miz var” dedi.

 ?? ??
 ?? ?? OTELLER KAPILARINI
AÇTI
Afyon gözünü orta yaş
Avrupalı’ya dikti
OTELLER KAPILARINI AÇTI Afyon gözünü orta yaş Avrupalı’ya dikti
 ?? ?? Turistik Otelciler ve İşletmecil­eri Derneği Başkanı Ali Gümüşhan, fuarda termal, gastronomi, spor ve tarih tanıtımı yaptıkları­nı belirterek, “Avrupa’daki orta yaş turistini Afyonkarah­isar’a çekmek istiyoruz. Bizdeki termal tesisler özellikle wellness turizmine çok uygun. Bu yıl hedefimiz yabancı payını yüzde 10’a, 5 yılda ise yüzde 40’a çıkarmak”
dedi.
Turistik Otelciler ve İşletmecil­eri Derneği Başkanı Ali Gümüşhan, fuarda termal, gastronomi, spor ve tarih tanıtımı yaptıkları­nı belirterek, “Avrupa’daki orta yaş turistini Afyonkarah­isar’a çekmek istiyoruz. Bizdeki termal tesisler özellikle wellness turizmine çok uygun. Bu yıl hedefimiz yabancı payını yüzde 10’a, 5 yılda ise yüzde 40’a çıkarmak” dedi.
 ?? ??
 ?? ?? Betül ALAKENT
Berlin
Betül ALAKENT Berlin

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye