Sabah

GİZEM DOLU ANADOLU... ÇAMLICA’DA

Boğaziçi’ndeki vapurlarda­n Ayasofya’nın ihtişamına, Etnospor’da nefes kesen anlardan Rize’de çay toplayan emekçilere, semazenler­den 7 bölgede çekilen birbirinde­n güzel karelere 300’e yakın fotoğraf İstanbul’da görücüye çıktı

-

Fotoğraf sanatçısı Resul Çelik’in 27 yıl boyunca Türkiye’nin dört bir yanında tanık olduğu Anadolu’nun güzellikle­rini yansıtan eşsiz fotoğrafla­rı İstanbul’da Büyük Çamlıca Cami Sergi Salonu’nda ziyaretçil­eri ağırlamaya başladı.

ABD, Avrupa ve Türkiye’de açtığı sergilerde binlerce kişiye Anadolu’yu tanıtan fotoğraf sanatçısı Resul Çelik’in “Gizem Dolu Anadolu Fotoğraf Sergisi” 1 Mart-7 Nisan tarihleri arasında fotoğraf meraklılar­ının ziyaretine açık olacak. Anadolu’nun gizemini ve güzelliğin­i 81 ilin eşsiz manzaralar­ı eşliğinde keşfetmeye imkân tanıyan sergide Resul Çelik’in 300’e yakın büyüleyici fotoğrafı yer alıyor. Anadolu insanı ve coğrafyası­nın zengin kültürel mirasını ve doğal güzellikle­rini gözler önüne seren her bir karede Türkiye’nin farklı köşelerind­en hikâyelere hayat veriliyor.

Rize’de çaya hayat veren eller, cirit atan sporcular, Çamlıhemşi­n’de, Tunceli’de gürül gürül akan şelaleler, asırlara meydan okuyan İshakpaşa Sarayı, Roma’dan günümüze kadar dimdik ayakta kalan Cendere Köprüsü, Boğaziçi Köprüsü, heybetiyle asırlardır bizleri etkileyen Ayasofya, Sultanahme­t, büyük bir huzurla namaz kılan cami cemaati, Anadolu’nun cefakâr kadınları, Mardin’in son kalaycısı ve bunların dışında onlarca eşsiz fotoğraf karesi sergide yer buldu. Sergide ayrıca Mekke, Saraybosna, Kudüs gibi farklı noktalarda­n da fotoğraf kareleri ziyaretçil­erin beğenisine sunuldu.

Sergi hakkında bilgi veren Resul Çelik, “İlk birkaç günde gördüğümüz ilgiden çok memnunum. Ziyaretçil­erin çok etkilendiğ­ine tanık oluyorum. Washington’daki bir sergide bir Müslüman, Arapça ayetleri içeren bir fotoğrafım­ın önünde durup dua etmiş, o anlar beni çok duygulandı­rmıştı. Çamlıca Camii’ndeki bu sergimizde de benzer anları gördüm. Memleketin­den fotoğrafla­r görünce gözleri dolanlar oluyor. Asıl hareketlil­iğin ramazan boyunca olacağını düşünüyoru­m. Herkesi bekliyoruz. Burada ziyaretçil­erimiz yalnızca fotoğraf sanatının gücünü görmeyecek. Eminim herkes, her biri ayrı bir hikâyeyi barındıran bu fotoğrafla­rda kendinden bir şeyler bulacak” dedi.

 ?? ??
 ?? ?? Etnospor Kültür Festivali
Etnospor Kültür Festivali
 ?? ?? Ağrı İshakpaşa Sarayı
Ağrı İshakpaşa Sarayı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye