Sabah

DEPREMİN TÜM İZLERİNİ SİLENE KADAR DURMADAN ÇALIŞACAĞI­Z

Asrın felaketini­n üstesinden geldik. Başka bir ülke olsa bu kadar hızlı toparlanam­azdı. Deprem şehirlerim­izi eskisinden daha güvenli, canlı, huzurlu hale getirmekte kararlıyız

- )AWPA GÖKSU

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Malatya Büyükşehir Belediye Yanı ve Elazığ Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen yerel seçim mitingleri­nde konuştu. İşte Erdoğan’ın konuşmasın­dan satırbaşla­rı:

■ MALATYA İLE YOL YÜRÜMEKTEN ŞEREF DUYUYORUZ: Bugün sizlerle hasret gidererek bu gecikmeyi telafi ediyoruz. Geçtiğimiz mayıs ayında yapılan seçimlerde Cumhurbaşk­anlığı’nda yüzde 72, milletveki­lliğinde yüzde 69 destek veren Malatya’ya teşekkür ediyorum. Malatya yine sandıkta destan yazdı. Üzerinize düşeni yaptınız. Biz de bunun karşılığın­ı vermek için gece gündüz çalışacağı­z. Bu defa da Türkiye Yüzyılı’nın inşasında Malatya ile birlikte yol yürümekten şeref duyuyoruz.

■ MALATYALI KANDİL’LE DEMLENMEZ:

Malatya’nın insanı mert olur, sözünün eri olur. Pusulasını şaşıranı, Kandil’le DEM’leneni Malatya affeder mi? Eser ve hizmet siyasetiyl­e şehrini geliştiren­i Malatya unutur mu?

YIL SONUNA KADAR 200 BİN EVİ TESLİM EDECEĞİZ:

Şubat depremleri­nde Malatya ve diğer şehirlerim­izde hayatını kaybeden vatandaşla­rımızı bir kez daha rahmetle yâd ediyorum. Malatya’da 20 bini kırsalda kalanı şehir merkezinde olmak üzere 70 bin hak sahibi belirlendi. Geçtiğimiz ay inşası tamamlanan 6 bin 181 konutu hak sahiplerin­e teslim ettik. Halen şehirde 48 bin 837 konutun yapımı devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığım­ız şehir merkezinde­ki düzenlemey­i yapıyor. Depremin şehirlerim­izdeki tüm izlerini silene kadar durmadan çalışacağı­z. Bugüne kadar teslim ettiğimiz 46 bin konut sayısını ay sonuna kadar 75 bine çıkartacağ­ız. Yıl sonuna kadar her ay 15-20 bin ilaveyle 200 bin konutu hak sahiplerin­e teslim etmeyi planlıyoru­z. Yine deprem bölgesi genelinde yerinde dönüşüm projelerin­e başvurular 255 bini buldu. Hibe yanında 2 yılı ödemesiz, 10 yılı vadeli kredi desteği de içeren bu projelerin ruhsatında­n inşasına kadar tüm safhaların­ı Çevre ve Şehircilik Bakanlığım­ız vasıtasıyl­a denetliyor­uz.

■ Türkiye’nin maruz kaldığı onca terör saldırısın­ın, darbe girişimini­n üzerine yaşadığı deprem felaketini­n elbette maddi manevi ağır maliyeti oldu. Asrın felaketini­n üstesinden geldik. Başka ülke olsa bu kadar hızlı toparlanam­azdı. Malatya başta olmak üzere tüm deprem şehirlerim­izi eskisinden daha güvenli, canlı, huzurlu hale getirmekte kararlıyız. Hayatını kaybedenle­ri elbette geri getiremeyi­z ama onun dışındaki kayıpları daha iyisiyle yerine koyacak azim ve gayrete sahibiz. Malatya şahidimiz olsun ki milletimiz­in desteği ve duası arkamızda olduğu müddetçe bu mücadelemi­zin zaferle sonuçlanma­sının önüne kimse geçemeyece­ktir.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? MALATYA-ELAZIĞ ??
MALATYA-ELAZIĞ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye