Sabah

Yasin, ‘bedel ödemekle’ tehdit etti

DINK CINAYETINI­N TETIKçISI OGüN SAMAST, HAKKıNDA AçıLAN “öRGüT ADıNA SUç IşLEMEK”TEN YARGıLANDı­ğı DAVADA SAVUNMA YAPTı. SAMAST’ıN, “YASIN HAYAL BENI TEHDIT EDIYORDU. ‘BU IşTEN VAZGEçERSE­N BEDELINI öDERSIN’ DIYORDU” DEDIğI öğRENILDI

-

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i 2007 yılında öldürmekte­n 16 yıl 10 aydır cezaevinde kalan ve 15 Kasım’da tahliye edilen katil zanlısı Ogün Samast hakkında yeni iddianame düzenlenmi­şti. İddianamed­e, Ogün Samast’ın “Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte silahlı terör örgütü adına suç işlemek” suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi istenmişti. Dava kapsamında Ogün Samast dün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Trabzon’dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

Bir önceki celse hazır olmadığı için savunma yapmayan Samast, bu celse savunmasın­ı yaptı. Ogün Samast, “Söyleyecek bir şeyim yok. Erhan Tuncel de, Yasin Hayal de kabul etmiyor. Ben savunma yapmayacağ­ım” dedi. Yasin Hayal’in kendisine “Rahat ol sırtın sağlam, başına bir iş gelmeyecek” dediğini ileri sürdü. Olay günü Yasin Hayal’i aramasına ilişkin soru sorulan Samast, “Beni takip eden iki kişi vardı. Şişli’den başlamışla­rdı. Beyaz bir araba sürekli peşimdeydi. ‘Onlar bizden rahat ol’ dedi. Hrant Dink’in resimlerin­i bakkala bırakan Erhan Tuncel idi. Kendisi çıkarıp bakkala bırakacağı­nı, oradan almamı söyledi” diye konuştu.

“BEDELİNİ ÖDERSİN”

Erhan Tuncel’in evine en fazla 2-3 defa gittiğini, daha yeni tanıştıkla­rını söyleyen Samast, “Onlar mutfakta konuşurken ben salonda bilgisayar­da oynuyordum. Seslerini duyuyordum. Bana yasak koymamışla­rdı, sonuçta yanlarına gidip geliyordum. Ben Erhan’ın bu olayı bildiğini bilmiyordu­m. O gün öğrendim. Yasin ‘Arkamız sağlam sıkıntı yok’ diye çok şey söyledi. Yasin beni tehdit ediyordu. Bu işten vazgeçerse­n bedelini ödersin diyordu” dedi. Olay sonrası Trabzon’a dönmeyeceğ­ini ancak olayın basına yansıması nedeniyle panik olduğunu söyleyen Samast, “Ne yapacağımı bilemedim. Sonra köye gider saklanırım diye düşündüm. Üzerinden bayağı zaman geçtiği için küçük bir şey söylemem bile yanlış olur. Şu an ne ifade vereceğimi bilmiyorum. Diyecek bir şeyim yok çünkü” dedi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Deniz YUSUFOĞLU
SA%AH
Deniz YUSUFOĞLU SA%AH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye