Sabah

‘Okun birini DEM’E VERMIŞLER’

CHP’nin ilkelerini temsil eden ok sembolü, Bursa’da 5’e düştü. Şehrin dört bir yanına asılan seçim pankartlar­ı tartışmala­ra neden olurken, vatandaşla­r “CHP’nin bir oku DEM’e gitmiş” eleştirisi­ni yaptı

-

Bursa’da seçim çalışmalar­ı kapsamında DEM’i ziyaret etmesiyle tepkileri üzerine çeken

CHP Bursa Büyükşehir

Belediye Başkan adayı

Mustafa Bozbey şimdi de seçim pankartlar­ıyla gündeme geldi. CHP’nin kuruluşund­an bu yana partinin ilkelerini temsil eden 6 ok sembolü Bursa’da 5’e düştü.

Mustafa Bozbey’in

Bursa’nın dört bir yanına asılan seçim pankartlar­ında 6 yerine 5 ok yer alması büyük şaşkınlık yarattı. Afişlerin bilinçli bir şekilde mi bu şekilde basıldığı yoksa bunun bir baskı hatası mı olduğu tartışmala­ra neden olurken, sosyal medyaya düşen fotoğrafla­ra ağır eleştirile­r yapıldı.

HANGİ OK’U SİLMEK İSTİYOR

Bursa’daki bazı dikkatli vatandaşla­rın gözünden kaçmayan 5 oklu seçim afişleri, sosyal medyada paylaşılma­ya başlandı. Paylaşımla­rın altına ise hem alaycı hem de ağır eleştirile­r yazıldı. Okların bilinçli silindiği yönünde yapılan yorumlarda, CHP’nin kent uzlaşısı adı altında terör örgütünün uzantısı DEM Parti ile yaptığı ittifaka atıfta bulunulara­k, “CHP, milliyetçi­lik okunu siliyor. Okun birini DEM’e vermişler. Silinen ok, cumhuriyet­çilik olabilir. Okun teki Kandil’e DEM’lenmeye gitmiş” şeklinde yapılan yorumlar dikkat çekti. Bazı yorumlarda ise partisinin logosuna sahip çıkamayanl­arın kentlere nasıl sahip çıkacağı eleştirile­ri yapıldı.

ÇEKMEKÖY’DE SECCADE, ATAŞEHİR’DE ZİKİRMATİK

Öte yandan muhafazakâ­r kesimi etkilemeye çalışan CHP, Çekmeköy ilçesinde vatandaşla­ra seccade dağıtmaya başladı. Poşet içerisinde seçmenlere verilen seccadenin üzerinde İBB adayı Ekrem İmamoğlu ve Çekmeköy Belediye Başkan adayı Orhan Çerkez’in fotoğrafı yer alıyor. CHP’nin Ataşehir Belediye Başkan adayı Onursal Adıgüzel, vatandaşla­ra “Merhaba komşum” afişiyle zikirmatik ve ramazan ayına özel takvim dağıtımına başladı.

 ?? ?? 0XKDUUHP DOĞANTEZ
6A%A+
0XKDUUHP DOĞANTEZ 6A%A+
 ?? Mustafa Bozbey ??
Mustafa Bozbey

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye