Sabah

0EPXrXQ INrAPI\EsIQE CHP DArBEsI: İPTAL

-

CHP’NIN talebiyle açılan dava sonucu, Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından büyük sendikalar­ın üyesi olan memurlara ödenen toplu sözleşme ikramiyesi iptal edildi. CHP’nin ortaya çıkardığı krize Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tepki gösterdi. İptal kararı öncesi, hizmet kolunda toplam kamu görevlisi sayısının en az yüzde 2’sini üye kaydeden sendikalar­ın üyelerine aylık 538 liralık ödeme yaptıkları­nı dile getiren Işıkhan, “2 milyonu aşkın memurumuz bu kapsamda ödemeden faydalanıy­ordu. Ancak memurlarım­ızın bu önemli toplu sözleşme kazanımını CHP, AYM’ye götürmüş ve maalesef düzenleme iptal edilmiştir. Buna neden olan CHP’dir. Bu kamu görevliler­imizin aylıkların­da, maalesef 345 lira azalma meydana gelecektir” ifadelerin­i kullandı.

Memur-Sen Genel

Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Başkan Ali Yalçın, CHP eli ve AYM kararıyla memurun cebinden 345 liranın çekilip alındığını dile getirdi. Yalçın, “Böyle muhalefet mi olur! Böyle AYM mi olur Allah aşkına!” dedi.

“BASİRETSİZ­LİK...”

İptal kararı öncesi yapılan son düzenlemed­e, toplu sözleşme ikramiyesi­nin aylık 538 lira olarak belirlendi­ğini, kamu görevlisi sayısının yüzde 2’sini üye kaydedemey­en sendikalar­ın üyelerine ise ayda 190 lira toplu sözleşme desteği ödenmesini­n kararlaştı­rıldığını aktaran Yalçın, “Ancak CHP’nin basiretsiz­liğinin bir sonucu olarak, ilgili mevzuat hükmünün tamamının iptaline yönelik bir başvuru oldu. Toplu sözleşmede masada kararlaştı­rdığımız ilave ödemeyi tartışmaya açan, farklı yorumlar yapılmasın­a sebebiyet veren bir garabete neden olundu. Bu durum, memurun kazanımlar­ının CHP eli ve AYM kararı ile yok edilmesi anlamına geliyor” dedi. 0XUDWKDQ <,/D,5,0 $1.$5$

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye