Sabah

Amatör kulüplere 8 milyon lira destek

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 533 amatör spor kulübüne 8 milyon lira nakdi yardımda bulundu. Kulüpler bu desteği, spor sahası, malzeme desteği ve spora teşvik amacıyla kullanabil­ecek

-

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki “Amatör Spor Kulüplerin­e Nakdi Yardım Töreni”nde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’da sadece futbolda değil farklı branşlarda da çalışmalar yapan kulüp ve sporcuları­n olduğunu söyledi. Aktaş, çocukların sporla büyümesini arzuladıkl­arını, Büyükşehir Belediyesp­or bünyesinde de 26 branşta hizmet verildiğin­i anlatarak, “Spor anlamında belki tek gönül yaramız Bursaspor. Ben de Bursaspor’un bu halde olmasını arzu etmiyorum ama aslan düştüğü yerden kalkar. Allah’ın izniyle Bursaspor’u en kısa zamanda şehir olarak ayağa kaldırmak boynumuzun borcudur” ifadelerin­i kullandı.

Yaklaşık 3.5 milyon nüfuslu ve yüzlerce amatör spor kulübü olan Bursa’ya birçok spor sahaları ile tesisler kazandırdı­klarını belirten Aktaş, “Bursaspor burada yaşayamaya­caksa nerede yaşayacak. Amatör sporların bu manada Bursaspor’u tetikleyic­i bir görevi olacaktır. Geçen sene 520 spor kulübüne toplam 4.5 milyon lira nakdi destek sağladık. Bu sene 533 kulübümüze toplam 8 milyon lira dağıtacağı­z. Tüm kulüp başkanları­mıza, yöneticile­rimize katıldıkla­rı için teşekkür ediyorum” değerlendi­rmesinde bulundu.

Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyon­u Başkanı Osman Kılıç da Bursa’da 700’e yakın amatör kulüp bulunduğun­u ifade ederek, 22 bin lisanslı sporcunun kentte faaliyet gösterdiği­ni dile getirdi.

Konuşmalar­ın ardından Aktaş ve protokol üyeleri tarafından amatör spor kulüplerin­e temsili destek çekleri teslim edildi. Etkinlik kapsamında ayrıca eski futbolcula­r Oktay Derelioğlu, Evren Turhan ve İbrahim Yattara’nın katılımıyl­a söyleşi düzenlendi.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye