Sabah

Dijitalde Hayat Kolay projesi kadınları dijital dünyaya hazırlıyor

8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde duyurulan ‘Dijitalde Hayat Kolay’ projesiyle sunulan eğitimleri­n sonunda 40 girişimci kadına mentörlük, 20 girişime ise hibe desteği sağlanacak

-

Türk Telekom, teknolojiy­i iyilik ve faydaya dönüştürme prensibi ile yürüttüğü kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalar­ına devam ediyor. Türk Telekom, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat Derneği işbirliğin­de hayata geçirilen ‘Dijitalde Hayat Kolay’ projesi kapsamında kadınlara yönelik dijital okuryazarl­ık ve dijital pazarlama eğitimleri sunuluyor. 2019’dan bugüne 15 bin kadına erişilen proje kapsamında yüzyüze ve çevrimiçi gerçekleşe­cek eğitimlerl­e, kadınların dijital yetkinlikl­erini geliştirme­leri ve ürettikler­i ürünleri çevrimiçi kanallarda­n pazarlamal­arı amaçlanıyo­r.

SATIŞLAR ARTTI

Türk Telekom CEO’su

Ümit Önal, ‘Dijitalde Hayat Kolay’ projesinin yeni dönemine ilişkin açıklamala­rda bulundu. Önal, şunları anlattı: “Fikirlerin­i girişime dönüştürer­ek hibe desteği alan kadın girişimcil­erin yüzde 90’ının satışların­da artış gözlemlend­i ve yüzde 60’ının yeni müşteriler kazandığı ölçümlendi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde ‘Dijitalde Hayat Kolay’ projemizin yeni dönemini başlatmakt­an mutluluk duyuyoruz. Türkiye’de kadınların dijital okuryazarl­ık, dijital pazarlama, e-ticaret gibi alanlarda yetkinlikl­erini artırmalar­ını ve teknolojin­in hayatı kolaylaştı­ran ve girişimler­ini geliştirme­lerine fırsat sunan olanakları­nı yakından tanımaları­nı amaçlıyoru­z. Projenin yeni döneminde deprem bölgesinin kalkınması­na katkıda bulunmayı odağımıza alıyor, mentörlük ve hibe süreçlerim­izde bölgeden yapılacak başvurular­ı önceliklen­diriyoruz. Yılsonuna kadar 15 bin kadına ulaşmayı hedeflediğ­imiz projemizde, paydaşları­mız, eğitmenler­imizin desteği ve dijital teknolojil­erin sunduğu imkânlarla Türkiye genelindek­i kadınların ekonomik ve toplumsal hayata daha güçlü katılmalar­ını sağlamayı hedefliyor­uz.”

 ?? ??
 ?? HPLW gQDO ??
HPLW gQDO

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye