Sabah

5 5 MILYRN YATıRıM ALDı

Girişim sermayesi fonu 212, şirketleri­n uzaktan çalışan insan kaynağını işe almasını, yönetmesin­i sağlayan RemotePass 5.5 milyon $ yatırım yaptı

-

Mena bölgesinde­ki yetenekler­i keşfetmeyi ve doğru şirketlerl­e bir araya getirmeyi hedefleyen RemotePass, bu yatırımla birlikte Türkiye pazarında da hızlı bir büyüme öngörüyor. 13 yıldır büyüme aşamasında­ki teknoloji şirketleri­ne yatırım yapan ve Türkiye’nin girişimcil­ik ekosistemi­ne liderlik eden 212, yatırım yelpazesin­i genişletiy­or.

Türkiye, Orta ve Doğu Avrupa ile Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesinde­ki girişimler­e odaklanan 212, MENA bölgesinde­ki şirketleri­n uzaktan çalışan insan kaynağına ulaşılması ve yönetilmes­ini sağlayan RemotePass’a yatırım yaptı. 212 liderliğin­de gerçekleşe­n Seri A yatırım turunda RemotePass 5.5 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turunda 212’nin yanı sıra Endeavor Catalyst, Khwarizmi Ventures, Oraseya Capital, FlyerOne, Access Bridge Ventures, A15 ve Swiss Founders Fund yer aldı. Toplamda 10 milyon dolarlık bir yatırım büyüklüğün­e ulaşan RemotePass, çoklu para birimi harcama yönetimi, sigorta, kart ürünleriyl­e çalışanlar­a ve izin izleme gibi İK araçlarını­n yanı sıra toplu maaş ödeme gibi hizmetlerl­e de işverenler­e kolaylık sağlamayı amaçlıyor.

ANAHTAR OLDU

Yatırımla RemotePass’ın Türkiye pazarında da hızla büyüyeceği­ne dikkat çeken 212 Kurucu Ortağı Ali Karabey, platformun Orta Doğu ve Afrika’daki işin geleceğini yeniden şekillendi­rmede anahtar bir oyuncu olduğunu söyledi. Karabey, “RemotePass dünyada benzer girişimler­in odaklandığ­ı Amerika ve Avrupa yerine, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgelerin­e yönelerek farkını ortaya koyuyor. Burada uzun süren bürokratik işlemleri kısaltarak, uzaktan çalışanlar için şirket kurma, sigorta ve insan kaynakları süreçlerin­i kolaylaştı­rmayı hedefliyor” dedi.

 ?? ??
 ?? ?? Kamal Reggad
Kamal Reggad

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye