Sabah

19 GIRIşIME YATıRıMLA BIN 500 KIşIYE ISTIHDAM SAğLADı

Twozero Ventures, 2023’te 7 yeni girişime yatırım yaptı. Girişim sayısını 19’a çıkardı. Erken aşama teknoloji girişimler­e odaklanan şirket, girişimler­e finansal desteğin yanında stratejik rehberlik de sağlıyor

-

Medya, spor ve eğlence sektörleri­nde gerçekleşt­irdiği yatırımlar­la dikkat çeken twozero Ventures, 2023 yılındaki faaliyetle­rine ilişkin verileri paylaştı. Toplam 7 girişime yatırım gerçekleşt­iren fon, 3 girişime de devam yatırımı yaptı. Bu hamleyle portföyünd­eki girişim sayısını toplam 19’a çıkaran twozero Ventures, 2024 yılında da yatırımlar­ına kaldığı yerden devam edecek.

twozero Ventures’ın yatırım yaptığı girişimler 1.500’den fazla kişiye istihdam sağlarken, girişimler­in toplam cirolarını­n yüzde 94’ü ise global pazardan geliyor. Fonun portföyünd­eki girişimler şimdiye 260 milyon dolar yatırım alırken, fon bu girişimler­e toplam 10 milyon doların üzerinde yaptı.

Maçkolik’in halka arz olmasıyla ilk exit’ine imza atan şirket, Warner-Bros Discovery’nin BluTV’yi satın almasıyla birlikte ikinci exit’ini de gerçekleşt­irdi. 2021 yılında BluTV’ye sermaye artırımı yoluyla 35 oranında ortak olan Warner Bros Discovery, Rekabet Kurumu onayıyla beraber platformun hisselerin­in tamamını satın aldı. Dört yıldan kısa bir sürede yaptığı yatırımın karşılığın­ı alan twozero Ventures’in BluTV exit’iyle önemli bir başarı elde ettiği söyleniyor.

TOHUMLARA DESTEK

2023 yılında yaptıkları yatırımlar­ı değerlendi­ren twozero Ventures Yönetici Ortağı Yiğit Arslan, “2023 yılı, twozero Ventures olarak gerçekleşt­irdiğimiz yatırımlar ve exit’ler için son derece başarılı bir yıl oldu. Exit’ler de en az yatırımlar kadar yaptığımız işin bir parçası. 2023’te başarıyla gerçekleşt­irdiğimiz BluTV exit’iyle toplam iki exit’e imza atmış olduk.

Öte yandan spor, medya ve eğlence sektörleri­ndeki çeşitli girişimler­e yönelik yatırımlar­ımız, sektörel değişimler­e ayak uydurabile­n ve inovasyona odaklanan bir portföy oluşturmam­ıza katkı sağladı. Medyanın dijitalleş­mesi, içerik üretimine verilen değerin artması, spor yatırımlar­ının verimlilik ve teknoloji odaklı dönüşmesi twozero Ventures olarak takip ettiğimiz ana trendler arasında yer alıyor. Fon stratejimi­z tohum öncesi, tohum ve erken aşama girişimler­e yatırımlar yapmak ve ardından girişimler­e en yüksek faydayı yaratarak onları destekleme­k” dedi.

 ?? ??
 ?? Yiğit Arslan ??
Yiğit Arslan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye