Sabah

Özgür Özel’in tek şansı Mansur Yavaş

-

Çok değil birkaç ay önce ele ele pozlar verip kuracaklar­ı 6’lı masa koalisyo nu için oy iste yenlerin bugün içinde bulun dukları durum, Türkiye’nin 28 Mayıs’ta nasıl bir felaketin eşi ğinden döndüğünün kanıtı.

Zira masaya otururken dertlerini­n Erdoğan’ı değil bir birlerini ekarte etmek oldu ğunu itiraf ediyorlar.

Bizlerin zamanında yap tığı uyarıları “yandaşlık” diye yorumlayan CHP medyası, şimdi yazdıkları­mızı, söyledik lerimizi harfiyen tekrarlıyo­r. Tablo ortada...

Masanın günah keçisi Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun “bırak madım” dediği siyasete fii len dönmesi için tek şansı, kendisini tasfiye edenlerin 31 Mart’ta hezimete uğraması.

Akşener, dün adayına oy istediği CHP’nin DEM’le beraber hareket ettiğini, cila ladığı Ekrem İmamoğlu’nun ve Mansur Yavaş’ın ne kadar güvenilmez, tehlikeli karakterle­r olduğunu anla tıyor.

Ümit Özdağ’ın MİT baş kanı olacağı bir iktidar için Kürtlerden oy istemeyi ve de almayı başaran DEM ise “kent uzlaşısı” diyerek yine aynı cep heyle ittifak yapıyor.

Toplasan yüzde 1 bile etmeyen sermayeler­i ni Yeniden Refah’a kaptı ran masanın diğer sakinleri ise zaten gemiyi ilk terk edenlerdi. “Türkiye’nin verilmiş sada kası varmış ki kazanama dık” noktasında­lar. Armağan ettiği milletveki­llerini hatırla tıp “Azıcık vefa” diyen CHP’ye “vermeseydi­niz” diye söylen mekle meşguller.

CHP’nin yeni genel başka nı Özgür Özel ise “İmamoğlu bir daha kazanır ve anketler de Erdoğan’ın önüne geçer se cumhurbaşk­anı adayı olma sı için üzerime düşeni yaparım. Ama o başarıda değilse, Ekrem Bey kendisi ‘Macera aramaya lım, o arkadaşın arkasına geçe lim’ der” sözleriyle emanetçi liğini ve misyonunun sadece .emal Bey’i göndermekt­en ibaret olduğunu tescilledi.

Özel’in koltuğunu korumak için tek şansı, “Ama Mansur başkanın Ankara’daki başarısı nı görmezden gelmek de doğru değil” diyerek altını çizdiği, öne çıkardığı Yavaş’a sığın mak. Hele bir de İmamoğlu kaybederse...

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye