Sabah

GELIN BUNLARIN DEVRINI KAPATALIM

ERDOĞAN: Gelin, 31 Mart’ta bu Atatürk istismarcı­larının, bu DEM müptelalar­ının, bu kifayetsiz muhterisle­rin devrini kapatalım. Türkiye tökezlerse milletimiz tökezler. Ama biz inşallah ülkemizi tökezletme­yeceğiz ve Türkiye dünyada çok çok farklı bir yere g

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin Millet Bahçesi’nde dün partisince düzenlenen mitingde vatandaşla­ra hitap etti. Erdoğan özetle şunları söyledi:

DESTAN YAZALIM: 21 yıldır Mersin’e sadece eser ve hizmet getirdik. Peki muhalefet ne getirdi? Çünkü bunların getireceği hiçbir şey yok. Hayata geçirdiğim­iz demokrasi ve kalkınma atılımları­yla Mersinli kardeşleri­mizin hep yanında olduk. Buna karşılık, tarihiyle ayrı, coğrafyası­yla ayrı, insanıyla ayrı güzel Mersin’e hiçbir yatırım yapmayanla­rı siz çok iyi biliyorsun­uz. Burada hangi belediye vardı? CHP belediyesi. CHP belediyesi Mersin’e ne verdi? Öyleyse, artık bu güzel Mersin’imizi bunlara teslim edemeyiz. Akdeniz’de nasıl destan yazdıysak, biz istiyoruz ki Mersin’in tamamında destan yazalım.

BUNLARDA VİZYON YOK: Sadece istismar siyasetiyl­e bu şehrin önünü tıkayanlar­a kendi mensupları­ndan bile tahammül edemeyenle­ri görüyoruz. Bunların kirli ittifaklar­la kendi yerel iktidarlar­ını sürdürmek dışında herhangi bir gündemleri­ne rastlayama­zsınız. Bunlarda vizyon, program, proje yok, müktesebat zaten yok. Hayalleri sadece kendi siyasi çıkarlarıy­la sınırlı. Hevesleri sadece seçimde elde etmeyi umdukları makamlarda­n ibaret. Eskiler ‘Otu çek, köküne bak’ derler. Bunlar bu. Bunların genel merkezleri, genel başkanları, milletveki­lleri ne ki Mersin’deki adayları, teşkilatla­rı ne olsun? Birbirleri­yle uğraşmakta­n, birbirleri­yle kavga etmekten gözleri ne ülkeyi ne şehirlerim­izi ne de insanımızı görüyor. Kendi aralarında demlenmekt­en başka işe vakitleri kalmıyor.

MERSİN HESABINI SORACAK: Söyleyin verdikleri sözlerden hangisini hayata geçirdiler? Mersin’i bir adım ileriye taşımak şöyle dursun, gerileten bunlar değil mi? Dişe dokunur tek bir yatırım yapmadan şehrin yıllarını çalan bunlar değil mi? Kendi siyasi ihtiraslar­ı dışında şehrin hiçbir derdiyle dertlenmed­en günlerini gün eden bunlar değil mi? Bakanlıkla­rımızın yaptıkları yatırımlar dışında Mersin’e neredeyse tek bir çivi çakmadan yeniden karşınıza çıkıp sizden destek isteyenler­e hak ettikleri cevabı vermek gerekmez mi? Bulunduğu bölgenin en büyük potansiyel­ine sahip olduğu halde yerel yönetim ayağının aksaması sebebiyle geriye düşen Mersin’in artık hesabını sormayacak mısınız? Mersin’e arka bahçeleri muamelesi yapanlara eser ve hizmet siyaseti tercihiniz­i, milli iradenin gücünü göstermeye­cek misiniz?

Mersin, lafa gelince mangalda kül bırakmayıp işe gelince tuğla üstüne tuğla koymayan bu zübük siyasetçi tiplerini sırtında taşımak zorunda değil. Gelin, 31 Mart’ta bu Atatürk istismarcı­larının, bu DEM müptelalar­ının, bu kifayetsiz muhterisle­rin devrini kapatalım. Buna hazır mıyız? Cumhur İttifakı’mızın AK Parti’li ve MHP’li adaylarını destekleye­rek Türkiye Yüzyılı’nın belediyeci­lik güneşinin ışıklarını Mersin’in semalarına salalım. Ramazan Bayramı gelmeden 31 Mart’ta milli irade bayramını göreceğimi­ze inanıyorum.

GÖTÜRDÜLER DE GÖTÜRDÜLER:

Savunma sanayiinde yerlilik oranını yüzde 20’lerden aldık, yüzde 80’lere çıkardık. Bunlar niye yapamadı bunu? Yıllar yılı bu ülkede iktidar oldular, niye yapamadıla­r? Götürdüler, İstanbul’da götürdüler, Ankara’da götürdüler, Mersin’de götürdüler. Götürdüler de götürdüler. İşte ben diyorum ki gelin 31 Mart akşamı bunlara güzel bir ders verelim. Türkiye tökezlerse, milletimiz tökezler. Ama biz inşallah ülkemizi tökezletme­yeceğiz ve Türkiye dünyada çok çok farklı bir yere gelecek.

 ?? ??
 ?? ?? Murat KARAMAN
6ABAH
Murat KARAMAN 6ABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye