Sabah

Takiye denince akla...

- HİLÂL

hç yıl önceydi. TBMM’de basın toplantısı yapan CHP Grup Başkanveki­li Özgür Özel oldukça sinirliydi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açtığı

.$3/$1

4-6 yaş

Kuran kurslarını eleştirirk­en “Ortaçağ zihniyeti”

ifadesini kullanmışt­ı.

Konuşan Özgür Özel’in 2013 yılında Twitter’da, “Müminim, Sünniyim, İnançlıyım, iiiilkem, Sübyanları sevmek, Hocalara hüüüürmet, Başbakana ömrümce biat etmektir” (Tweetini olduğu gibi yazdım) yazdığı hatırlanın­ca Özel’in bu ülkedeki dindarlarl­a bir sorunu olduğu kesinleşmi­şti.

Özgür Özel’in, Kuran eğitimini Ortaçağ karanlığın­a eş tutmasının üzerinden 3 yıl geçti.

Özel, cumhurbaşk­anı adayı olduğunda ağladığı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nu devirip CHP’ye genel başkan oldu. Ve o Özgür Özel’in görünürde başında olduğu CHP, yerel seçimlere hazırlanır­ken bu ülkede dindarlar olduğunu bir kez daha hatırladı.

Elbette ki insanlar değişebili­r, Allah’ın rahmeti sonsuzdur, ancak CHP’nin sadece seçim döneminde dindar görünme çabası içine girmesine alıştık. Fakat CHP, rahmetli Kadir Mısıroğlu’nun ifadesiyle “Biz daha Müslümanız” yarışı içinde.

Önce takiye bayrağını kimselere bırakmayan Ekrem İmamoğlu’nu camide namaz kılarken görmeye başladık. Ardından eline mikrofonu alıp ziyaret ettiği bir yerde Kuran-ı Kerim okudu.

Gerçi kimi inandırabi­ldiği meçhul. Elbette ki CHP durmadı. Gazze’de yaşananlar­a “Hamas teröristti­r” açıklaması­yla yorum getiren

Özgür Özel’i genel başkanlığa oturtan Ekrem İmamoğlu,

150 gün sonra Gazze’deki zulmü hatırlayıp koskoca İBB’nin hazırlayab­ildiği üç TIR ile şov yaparken boynuna astığı kefiye ile kameraları­n karşısına geçti.

İmamoğlu kendisinde­n emin bir şekilde şu açıklamayı yaptı: “Şeref ve namus sözü veriyorum, kaybedeceğ­imi bilsem bile, sizleri asla Allah’ın dini, kitabıyla aldatmayac­ağım.”

Bu açıklamanı­n yapıldığı 5

Mart’ta İmamoğlu tarafından atanan Çekmeköy Belediye Başkan Adayı ve İmamoğlu’nun resminin olduğu seccadeler dağıtıldı.

Yazıyı hazırlarke­n, İmamoğlu’nun canlı sohbet arkadaşı ve Ataşehir Belediye Başkan Adayı Onursal Adıgüzel’in ramazan imsakiyesi ve zikirmatik dağıttığı haberi paylaşılma­ya başladı.

Milletveki­li olduğunda tarikat ve cemaatlere karşı açıklamala­rıyla bilinen Onursal Bey, meğer nafile ibadetleri kişilerin kendi başına yapmasını vaaz ediyormuş, bilememişi­z.

Önümüz ramazan; CHP’lilerin dindarlara şirin görünmek için nasıl günde üç kere teravih kıldığını göreceğiz.

İmamoğlu’nun İstanbul ilçe adaylarıyl­a birlikte devran zikrine döndüğünü bile görebiliri­z.

Bu durum CHP’nin akıllandığ­ına delalet etmiyor. CHP’nin seçim dönemi takiye prensibini genel başkanın kim olduğundan bağımsız bir şekilde sürdürmeye devam ettiğini gösteriyor.

Ancak yine de vicdanım elvermedi ve bir hatırlatma yaparak yazımı bitirmek istiyorum: İftar vakti akşam ezanından sonra, teravih namazı da yatsı namazını müteakip kılınıyor.

 ?? ?? hilal kaplan#sabah com tr
hilal kaplan#sabah com tr

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye