Sabah

CHP YÖNETIMI DEM’E RESMEN SAHIP ÇIKTI

- Huzeyfe ATICI Murathan YILDIRIM 6$%$+

CHP’nin Afyonkarah­isar adayı Burcu Köksal’ın “DEM’i kapıdan sokmam” sözleri CHP’nin DEM aşkını ortaya çıkardı: Ya kendine başka bir iş bulacak ya da başka parti bulacak

CHP, Afyonkarah­isar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal’ın DEM ile ilgili açıklaması CHP’nin PKK’nın siyasi uzantısı DEM ile ilişkisini bir kez daha gözler önüne serdi. Köksal’ın, “Seçildiğim­de Afyonkarah­isar Belediyesi’nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak” sözlerinde­n sonra CHP yönetimind­en peş peşe açıklamala­r geldi.

Köksal’ın sözlerini değerlendi­ren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Şu partililer hariç şunlarla görüşürüm diyen ya kendine başka bir iş bulacak ya da başka parti bulacak” ifadeleriy­le Köksal’ı tehdit etti.

İmamoğlu’nun yanı sıra CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den de Uşak’ta yaptığı konuşmada DEM’e özür gibi açıklamala­r geldi. Özel, “Az önce Afyon’dan geldim ve oradan Burcu başkanın selamların­ı getirdim. Orada bir konuşma yaptığı sırada belediyeni­n tüm Afyonkarah­isarlılara kapılarını açacağız demek istemişken, bir dil sürçmesi yaşandı. Tüm Uşak ve Afyonkarah­isar halkına ve siyasi partilere kapılarımı­z ardına kadar açıktır” ifadelerin­e yer verdi.

Özel’in bu ifadesi sonrası Köksal, sözlerinin arkasında olduğunu ve durumun dil sürçmesi olmadığını yaptığı açıklama ile duyurdu.

CHP ise kurumsal kimliği ile sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yayınladı. Açıklamada, “31 Mart 2024’ten itibaren yönetmeye başlayacağ­ımız tüm belediyele­rimizin kapıları herkese sonuna kadar açık olacak” denilerek DEM Parti’nin gönlü alınmaya çalışıldı. Kütahya’da konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise taahhütnam­e anlamına da gelen bu metni, imzalamala­rı için tüm adaylara gönderecek­lerini duyurdu.

 ?? (krHm İmamoğlu ??
(krHm İmamoğlu
 ?? ?? %urFu Köksal
%urFu Köksal

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye