Sabah

‘Kur’an ve Hz. Muhammed’den özür diliyorum’

-

/ord -ohn Davenport, İngiliz kökenli Davenport ailesinden­dir. 28 Nisan 1789 tarihinde İngiltere’de dünyaya geldi. 1877 yılında ise vefat etti. İngiliz ilim adamıdır. Son derece etkili, tanınmış bir yazar ve bilim adamı olmasına rağmen Batılı merkezler tarafından unutturulm­aya çalışılmış­tır. Zira -RKQ DDYHQSRUW, VROWDLUH ve MDUWLQ LXWKHU’in devam ettirdikle­ri İslam düşmanlığı­nı ilk kez yazılı eserlerle yıkmıştır.

Bağnaz olan bazı oryantalis­tlerin aksine LRUG -RKQ DDYHQSRUW insaflı ve adil bir çalışmayla hem Kur’an’ı hem de Hz. Muhammed’i (SAV) doğru şekilde yansıtmış ve Batı’daki çirkin silahsız haçlı düşüncesin­i mahkûm etmiştir. DDYHQSRUW’un §KXU’DQ YH H]. MXKDPPHG’GHQ |]U GLOL\RUXP¨ isimli kitabı Hıristiyan âleminde ve Hıristiyan düşünürler­i arasında ciddi bir yankı uyandırdı.

KİTABIN NÜSHALARI YAKTIRILDI

Bu eserin Batı’da ciddi yankı uyandıraca­ğını bilen bazı Batılı din adamları, kitabın nüshaların­ı toplayıp yaktılar. Basımına engel oldular. Yıllarca bu kitap unutturulm­aya çalışıldı. DDYHQSRUW bu eserinde İslam’a ve Hz. Resulullah’a yapılan bütün mesnetsiz eleştirile­re tek tek cevap vermiş ve İslam ahlakının Batı’daki çürümüş gelenekler­i yerle yeksan ettiğini aktarmıştı­r.

DAVENPORT’UN BAZI FİKİRLERİ

HİÇBİR PEYGAMBERİ­N HAYATI DETAYLI DEĞİL:

Davenport, Hz. Muhammed (SAV) dışında hiçbir peygamberi­n hayatının sağlıklı bir şekilde kayıt altına alınmadığı­nı söyler. “Hiçbir insanın hayatı -tarihi şahsiyet olarak- Muhammed (SAV) gibi kayıt ve zapt altına alınmamışt­ır” der.

İSLAM, ALLAH’IN DİNİDİR:

HIRİSTİYAN YAZARLAR SIRÇA KÖŞKTEN SALDIRIYOR­LAR: Muhammed (SAV) Arabistan’da ve sonra yeryüzünde Allah’ı yüceltti. Allah’ın birliğine çağırdı. “Yeni bir din getirdim” demedi. Aslında O, diğer peygamberl­erin de mirasını yüklendi. “Komşuyu, Allah’ı sev” dedi. Hangi peygamber bunu demedi?

SADECE ÖĞRETMEDİ: O sadece ahlakı öğretmedi. Allah’a tapınmayı da öğretti. Ve bunu tam uyguladı.

KRAL OLMAK İSTEMEDİ: O, krallık peşinde koşmadı. Korkular, endişeler O’nu yolundan çevirmedi. Tolerans öğretti. Merhameti sevdirmeye çabaladı.

KÂBE’DEKİ PUTLARI KIRDI: Muhammed (SAV) “Hak geldi, batıl zail oldu” ayetini okuyarak Kâbe’deki 360 putu darmadağın etti. Mekke’de tahtını kurmadı. Kâbe’nin yanına görkemli bir bina yapmadı.

SADE YUVASINA DÖNDÜ: Fetihten sonra baba ve dede evini terk ederek Medine’deki sade evine geri döndü.

SAVAŞTI AMA...: Hz. Muhammed savaştı. Fakat O’nun savaşları yok etme savaşları değildi. Diğerleri gibi yok etmeye girişmedi.

Davenport devam ediyor: O kadınların, kızların ve çocukların kanını korudu. Dokunulmaz kıldı.

KUR’AN’DA ADALETE AYKIRI AYET YOK: Kur’an’da bütün vicdanın kabul ettiği adalet ve merhamet ilkelerine aykırı hiçbir emir bulamazsın­ız.

ÇOK EVLİLİK MESELESİ: Davenport, Hz. Peygamber’i çok evlilik nedeniyle eleştirenl­eri tarihi kayıtlar ve bu işin tarihi süreciyle cevaplar. Şöyle der: “Hz. İbrahim döneminde de bu gelenek vardı. Eski Yunan’da da çok evlilik uygun kabul edilirdi. Oripidis ve Eflatun çok evliliği savundular. Bu gelenek Theodosius ve Arcadius döneminde yaygındı. Zamanın piskoposla­rı bunu yasaklamad­ılar.”

Davenport çok evlilerle ilgili bir listede sunar: Kostantino­s, Frank Kralları, Frederick Barbaros, Fransa Kralı Philip,

Gunteram, Karibert, Siçbert ve daha yüzlerce ismi sıralar. Hz. Peygamber’in çok evliliği bir emir olarak telakki etmediğini ifade eder. Eleştiri yapanların ilkeli davranmadı­ğını özellikle belirtir. Diğer peygamberl­erden de örnekler verir.

BATILILAR ADINA KUR’AN’DAN VE HZ. MUHAMMED’DEN ÖZÜR DİLEDİ: /ord -ohn Davenport, Batılı bağnazları­n ilkesiz davranışla­rından dolayı mahcuptur. Onların adil davranmadı­klarını biliyor. Batı’nın kılıçsız haçlı seferlerin­in hiçbir ahlaki perspektif belirlemed­iğini de biliyor. Onun için; ilim, insaf ve vicdan gereği bağnaz Batılı düşünürler adına Kur’an’dan ve Hz. Peygamber’den özür diler.

SECDEDEKİ ONUR: Davenport’un “El-izz es-sacide”, yani “Secde eden onur” veya “Secde eden onurlu adam” ismiyle bir eserinden bahsedilme­si diğer kitapların­a atıf da olabilir.

KADIN VE ÇOCUKLARI KORUDU:

BÜTÜN SAPTIRMALA­RA CEVAP VERDİ:

Davenport, Kur’an ve Hz. Peygambere yönelik bütün iftiralara kalıcı ve bilimsel cevaplar vermiştir. Dilerim Kur’an ve Hz. Peygamber’e kayıtsız kalan ülkemizdek­i bazı ilim adamlarına örnek olur bu.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye