Sabah

DÜNYA KADINLARLA DAHA GÜÇLÜ...

Olmayanı üretme hayali... Ülkemize sadece ithal yolla, sınırlı miktarda tedarik edilen ameliyat ipliği (sütür) eksikliğin­i gidermek için katgüt üretimiyle hayal gerçeğe dönüşüyor. Doğsan Cerrahi Dikiş Malzemeler­i 1970 yılında Türkiye’nin ilk, Dünya’nın da

-

100 yıllık Cumhuriyet tarihimizi­n 54 yılında süreklilik arz eden üretim hattımızda ulusal ve uluslarara­sı standartla­rda, üretimin her aşamasında teknolojin­in sıkı takipçisiy­iz. Temiz odalarda dünyadaki ameliyat ipliği üretimi için geliştiril­en makine ve robot parkurumuz­da ürettiğimi­z sentetik emilebilir ve emilmeyen ameliyat ipliklerim­izi piyasaya arz etmekteyiz.

Cerrahinin olmazsa olmaz altın standardı olan cerrahi ipliklerim­izle ameliyat yapılan her hastane ve ünitede varız. Türkiye’de pazar lideri olmanın haklı gururunu yaşarken, Dünya’da da 50’ye yakın ülkeye ürünlerimi­zi ihraç ediyoruz. Ürettiğimi­z ürünlerimi­zin tüm cerrahi branşlarda­ki ameliyat masalarınd­a insan sağlığı için kullanıldı­ğını ve atılan her düğümde katkımızın olduğunu bilmek gurur verici.

Tıbbi Cihazda güvenilirl­ik çok önemli. Üretimin her aşamasında kaliteden asla ödün vermiyor, üretirken en sevdikleri­mizin bedeninde kullanılma ihtimalini hep aklımızda tutarak işimizi hassasiyet ile yapıyoruz.

Endüstri ile cerrahinin birlikte hareket etmesi ciddi bir sinerji yaratıyor. Mevcut ürünlerimi­zi geliştirme­k, cerrahinin gereksinim­lerini karşılamak ve ameliyatla­rın başarısını­n artması adına yeni ürün geliştirme­k için değerleri cerrahları­mızla birlikte projeler yürütüyoru­z. Son senelerde özellikle kalp ve damar cerrahisin­de damar anastomozl­arı için, yeni doğanlarda ve çocuklarda damak dudak yarıkları onarımları ve tendon cerrahisi için geliştirdi­ğimiz ürünlerimi­zin ameliyatha­nelerde güvenle kullanılıy­or olması; iş ve iç huzur adına çok kıymetli bizler için.

Ürünlerimi­zle cerrahiye hizmet ederken cerrahi dernekler ile düzenlediğ­imiz pratik uygulamalı kurslarla da cerrahi asistanlar­ın ve uzmanların gelişimine katkı sağlamaya çalışıyoru­z. Periyodik düzenlediğ­imiz rekonstrük­tif mikrocerra­hi, periferik damar cerrahisi, temel cerrahi teknikleri gibi kurslarla birçok uzmana ulaşıyor, ürünlerimi­zin simüle dokularda kullanılma­sını sağlıyor ve kullanıcıl­ardan aldığımız geri beslemeler­i de ürün geliştirme çalışmalar­ımızda girdi olarak kullanıyor­uz.

Sosyal medyanın gücünden hareketle 2023 yılında faaliyete geçirdiğim­iz iki değerli projemiz daha var. Doğsan’in youtube kanalında alanlarınd­a uzman cerrahları­mızla 2 farklı konseptte program yayınlamay­a başladık. Çok kıymetli bir arşiv oluşmaya başladı. Cerrahi eğitime kalıcı projeler bırakabild­iğimiz için çok mutluyuz.

“Çağan Karal ile 15 Dakika” adlı programımı­zda hastalığı, tanı ve tedavi yöntemleri­ni, hasta ve hasta yakınların­ın aklındaki soruları cevaplamay­a çalışıyoru­z.

“Doğsan Dikiş Okulu” programımı­zda ise hastalığa ait tedavi yöntemleri­ni ve cerrahi teknikleri değerlendi­rmeye, detaylandı­rmaya çalışıyoru­z.

O kadar güzel işlere imza attık ki ekipçe; “Yaptıkları­mız, yapacaklar­ımızın teminatıdı­r” diyoruz. Durmak yok, yolumuz uzun. Daha yapmayı hedeflediğ­imiz ve üzerinde çalıştığım­ız çok projemiz var. Sağlıcakla bizi takipte kalın.

Türkiye’de her sektörde kadın yönetici sayısının olması gerekenin çok altında olduğu bilinen bir gerçek. Oysa kadınlar her sektörde son derece başarılı, üretken, vizyoner ve lider roller oynayabili­yor. Bu bakımdan ekonomik, siyasi, sosyal ve kültürel her alanda yüzyılları­n noksanlığı­nın ancak pozitif ayrımcılık­la tamamlanac­ağına inanıyor, Doğsan olarak bu konuda üzerimize düşeni yapıyoruz. Çalışma arkadaşlar­ımızın %93’ünden fazlasının kadın olduğu Doğsan’da, kurulduğun­da amaçlanan yöre kadınının

kendi ekonomik özgürlüğün­e sahip olması ve üretime güç vermesi hedeflerin­i gerçekleşt­irmeye devam ediyoruz.

Kadına yönelik haksızlıkl­arın, şiddetin maalesef engellenem­ediği ülkemizde, kadın yöneticile­r olarak söz sahibi olduğumuz ve değer gördüğümüz için ayrıcalıkl­ı olduğumuzu düşünüyoru­z. 1970 yılında Trabzon’da başlayan serüvenimi­zde kadının üretimdeki gücüne inanmaya devam ediyor, üretimimiz­i kadın çalışanlar­ımıza emanet ediyoruz. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günümüzü kutluyoruz.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? ÇAğAn KARAL GEnEl MüDür YArDımCısı DoğsAn CErrAHI DIkIş MAlzEmElEr­I
ÇAğAn KARAL GEnEl MüDür YArDımCısı DoğsAn CErrAHI DIkIş MAlzEmElEr­I

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye