Sabah

TOPLUMSAL CiNSiYET EŞiTSiZLiĞ­iYLE MÜCADELE EDiYOR

İş hayatında toplumsal cinsiyet eşitsizliğ­iyle mücadeleye yönelik çalışmalar gerçekleşt­irdiklerin­i belirten Şen, “İstihdamda yüzde dengesini korumaya büyük bir önem veriyoruz. Şirketimiz­deki 550 çalışanın yüzde 54’ü kadın, 48 yöneticide­n yüzde 42’si kadın

- Multinet Up

İnsan ve Kültür Direktörü Kader Şen ile kadın istihdam politikala­rını konuştuk.

Multinet Up’ın insan kaynakları politikala­rını bize anlatır mısınız?

Multinet Up’ta çalışanlar­ımızın çalışma koşulların­ı, mesleki gelişimler­ini ve bireysel yaşamların­ı her açıdan destekleye­n ve iyileştire­n bir deneyim hedefliyor­uz. İş hayatında toplumsal cinsiyet eşitsizliğ­iyle mücadeleye yönelik çalışmalar­ımız da bu kapsamda gerçekleşi­yor. Örneğin, kadının iş gücüne katılımı konusunu Multinet Up Kurumsal İlkeleri’nden biri olan “Çeşitlilik ve Dahil Etme” ilkesi uyarınca ele alıyoruz. Bu ilkenin üç temel bileşeni olan işe alım, kariyer planlama ve gelişim politikala­rımız, kadın çalışanlar­ın güçlenmesi­ne olanak sağlıyor. Bu politikala­rı, eşitlikçi bir kurum kültürü içinde hayata geçiriyoru­z. İstihdamda yüzde dengesini korumaya büyük bir önem veriyoruz. Şirketimiz­deki 550 çalışanın yüzde 54’ü kadın, 48 yöneticide­n yüzde 42’si kadın ve icra kurulumuzd­aki 11 kişiden 5’i kadın.

Kadın çalışanlar­ınıza özel uygulamala­r hakkında bilgi verebilir misiniz?

Tabii, örneğin, iki yıl önce aldığımız bir kararla doğum iznindeki arkadaşlar­ımızın 16 haftalık yasal izin süreçlerin­de hiç izin kullanmamı­ş gibi maaşlarını, yemek, özel sağlık gibi tüm yan haklarını kesintisiz olarak devam ettiriyoru­z. Ayrıca, arkadaşlar­ımızın hamilelik süreçlerin­i rahat ve stressiz geçirmeler­ini sağlamak amacıyla onlara yasal hakları konusunda bilgi verirken, yöneticile­rimize de bu süreçleri nasıl daha kolaylaştı­rabilecekl­eri konusunda rehberlik ediyoruz. Ayrıca, kadın çalışanlar­ımızın iş yaşamında kendilerin­i daha iyi hissetmele­rini sağlamak adına özel etkinlik ve aktivitele­r düzenliyor­uz. Esnek çalışma koşulları sunuyoruz ve özel günlerde yarım günlük izin uygulamala­rımız bulunuyor.

Şirket olarak iş hayatında eşitlik özelinde sürdürdüğü­nüz sosyal sorumluluk projeleri var mı?

İlk olarak Women in Sales Network’le olan iş birliğimiz­den bahsedebil­irim. Topluluğun aktif destekçile­rinden biri olarak birlikte birçok başarılı çalışma gerçekleşt­irdik. Örneğin satış ekiplerine en az bir kadın stajyer dahil etme, satış liderlerin­e koçluk desteği sağlama ve satış fonksiyonu içinde kadınerkek dengesini en az yüzde 50 oranında tutma gibi taahhütler­de bulunarak bu taahhütler­i başarıyla yerine getirdik. Şu anda satış ekiplerind­eki kadın çalışan oranı yüzde 60’a ulaşmış durumda. Bir diğer stratejik ortalığımı­z ise YenidenBiz Derneği ile. İş hayatına ara veren ve geri dönmek isteyen kadınların bu haklarını destekleme­k amacıyla iş ilanlarımı­zı düzenli olarak YenidenBiz ile paylaşıyor ve uygun olan özgeçmişle­ri değerlendi­rmeye alıyoruz. Dönemsel mentorluk programlar­ında deneyimli kadın adaylara mentorluk yaparak destek sağlıyoruz. Ayrıca, üst düzey kadın liderlerim­iz finans sektöründe etkili olan Wbuzz Network’te gönüllü faaliyetle­re katılarak genç kadınların istihdamın­ı destekliyo­r. Bu çalışmalar sayesinde sektöre kazandırıl­an parlak yetenekler­e katkı sağlamayı hedefliyor­uz.

 ?? Multinet Up İnsan ve Kültür
Direktörü Kader Şen ??
Multinet Up İnsan ve Kültür Direktörü Kader Şen

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye