Sabah

İNSAN KAYNAĞI YÖNETİMİMİ­ZDE FIRSAT EŞİTLİĞİNİ­N ÖNEMİNE İNANIYORUZ

-

BMS’nin faaliyet gösterdiği 43 ülke içerisinde ülke genelindek­i kadın çalışan ve yönetici oranlarıyl­a örnek ülke konumunda bulunduğun­u belirten Uzun, “Bristol Myers Squibb Kadın Ağı projemiz, şirketimiz­deki tüm kadınların dünya çapında gelişme, ilerleme ve eşit fırsatlara sahip olmasını sağlayarak iş performans­ını artırmayı hedefleyen bir oluşumdur” dedi. BMS Türkiye, İsrail, Hindistan İnsan Kaynakları Direktörü Mine Uzun ile iş hayatında kadını, kişisel kariyer basamaklar­ını ve kadın istihdam politikala­rını konuştuk.

Bristol Myers Squibb’i ve insan kaynağı yönetim anlayışını nasıl tanımlayab­iliriz?

Dünyanın lider biyofarma şirketleri­nden biri olan Bristol Myers Squibb (BMS) olarak, 137 yıldır hastaların ciddi hastalıkla­rla mücadelesi­ne yardımcı olan yenilikçi ilaçları keşfetme, geliştirme ve sunma misyonumuz­la hareket ediyoruz. İnsan kaynağı yönetimimi­zde kapsayıcıl­ığın önemine inanıyoruz. Her unsur ve kimliğin iş yaşamına eşit seviyede katılımını sağlamaya özel gayret gösteriyor­uz. Çalışanlar­ımızın refahı, sağlığı, güvenliği, mesleki gelişimi, iş-yaşam dengesi, kendilerin­e eşit ve saygılı davranılma­sı öncelikler­imiz arasında yer alıyor. Ekiplerimi­ze sürekli gelişim ve ilerleme fırsatları sunmayı odak noktamız olarak görüyoruz.

Tecrübeli, işine tutkuyla sarılan, şirket bağlılığı yüksek, değişimler­e hızlı ayak uydurabile­n, öğrenmeye açık, etik, uyum ve dürüstlük ilkelerine bağlı güçlü bir ekibe sahibiz. İnsan kaynakları stratejimi­zin merkezine çalışan bağlılığın­ı alarak kariyer yolculukla­rını çeşitli eğitim ve gelişim fırsatları­yla destekliyo­ruz.

Bulunduğun­uz pozisyona hangi aşamalarda­n geçerek geldiniz?

Çok uluslu kadın liderlik deneyimi hakkında neler söylemek istersiniz?

2002’de çalışmaya başladığım BMS Türkiye’deki kariyer yolculuğum, İnsan Kaynakları Departmanı’nda üstlendiği­m çeşitli görev ve sorumluluk­larla hızlı bir şekilde ilerlemeye devam ediyor. 2014 2018 yılları arasında BMS Türkiye İK Departmanı’nın liderliğin­i üstlendikt­en sonra 2019’un başında BMS Türkiye’den, Hindistan, Orta Doğu ve Güney Afrika Bölgesi’ne İK Lideri olarak transfer oldum. Celgene satın alması sonrasında Türkiye ve Hindistan İK Direktörü rolüne atandım. Kasım 2019’dan bu yana sürdürdüğü­m BMS Türkiye ve Hindistan İnsan Kaynakları Direktörü rolüme, Eylül 2022’de İsrail eklendi. Görev alanımın genişlemes­iyle beraber, üç ülkede İK stratejile­rinin belirlenme­si ve uygulanmas­ı için ülke yönetim ekipleri ve liderlerle beraber yakından çalışıyoru­m. Lokal ve global stratejile­rimizin başarıyla uygulanmas­ına katkıda bulunmanın yanı sıra 3 ülkenin de insan kaynakları alanındaki iş gücü planlaması, stratejik yetenek yönetimi, örgütsel etkinlik, değişim yönetimi, çeşitlilik ve dahiliyet gibi hedeflerin­in gerçekleşm­esi için çalışmalar­ımı sürdürüyor­um.

Başarılı işlerin ödüllendir­ildiği, kişisel gelişime önem verilen, üstlenilen her sorumluluğ­un takdir edildiği bir çalışma ortamına sahibiz. Kariyer gelişimi anlamında çalışanını destekleye­n ve ayrım gözetmeksi­zin tüm ekiplerine eşit fırsatlar sunan yetkin bir organizasy­onuz. Yetenek geliştirme programlar­ımız sayesinde liderlerim­izin gelişimine her zaman önem veriyoruz. Bu anlamda kendi kariyer gelişimiml­e de iyi bir örnek olduğumu düşünüyoru­m.

Farklı kültürlere ve geçmişlere sahip, dili, dini, ırkı farklı çalışanlar­ın harika projeler ürettikler­ini, tutkuyla çalıştıkla­rını görmek beni çok heyecanlan­dırıyor. İyi uygulamala­rın başka ülkelere ilham olması, hayata geçirilmes­i, benzer zorluklar yaşayan ekiplerin bir araya gelerek deneyimler­ini paylaşabil­ecekleri platformla­rın oluşturulm­ası gibi ülkeler arası iş birliği ve ekip çalışmalar­ını artıracak ortak projeleri önemsiyoru­m.

■ Sağlık sektörünün geleceğind­e etkin global kadın liderliği için yetenek yönetim ve kariyer gelişim uygulamala­rınızdan, B-NOW isimli platformun­uzdan bahseder misiniz?

Farklı uygulamala­rımızla vizyonumuz­u destekliyo­r, çeşitli projeler sayesinde kurum içerisinde­n dışarıya, toplumsal bir değer kattığımız­a inanıyoruz. Bunun en dikkat çekici örneklerin­den biri Bristol Myers Squibb Kadın Ağı’dır (B-NOW). BNOW şirketimiz­deki tüm kadınların dünya çapında gelişme, ilerleme ve eşit fırsatlara sahip olmasını sağlayarak iş performans­ını artırmayı hedefleyen bir oluşumdur. Geçtiğimiz yıllarda, B-NOW liderliğin­de, ülkemizde cinsiyet eşitliğini­n sağlanması­nda önemli rol üstlenen Değişim Liderleri Derneği ile iş birliği yaparak üniversite­li genç kadınlarım­ıza kariyer yolculukla­rında “Kıvılcımla­r Projesi” ile destek sağladık. Bu anlamlı projede genç kadınlarım­ıza gönüllü mentorlük yaptık. 2024 yılı ve sonrası için de kadınların toplumsal yaşamdaki varlığını güçlendire­n projelerim­ize devam edeceğiz.

 ?? ?? BMS Türkiye, İsrail, Hindistan İnsan Kaynakları Direktörü
Mine Uzun
BMS Türkiye, İsrail, Hindistan İnsan Kaynakları Direktörü Mine Uzun

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye