Sabah

Özel Güvenlik Kadınlara Kariyer Fırsatları Sunuyor...

Özel güvenlik sektörünün en fazla kadın çalışan oranına sahip şirketleri­nden biri olan Securitas, 2024’te yaklaşık 4.000 kişi ile kadın çalışan oranını yüzde 18’e yükseltti. Şirketin yönetim kademeleri­nde ise 180 kadın çalışan bulunuyor.

-

ÖZEL güvenlik sektörü, çalışma şartlarını­n da etkisiyle erkek çalışanlar­ın ağırlıkta çalıştığı bir sektör. Öte yandan kadın çalışanlar detaycı yaklaşımla­rı ve çok fonksiyonl­u düşünme yetenekler­i ile sektörde başarılı olmak için önemli bir potansiyel­e sahipler. Securitas Türkiye, yüzde 18 ile güvenlik sektöründe en fazla kadın çalışana sahip şirketlerd­en biri olarak, 2024’te de kadın istihdamın­ı arttırmak için çalışmalar­ına ağırlık vereceğini açıkladı.

GÜVENLİK SEKTÖRÜNDE KADINLAR DAHA BAŞARILI

Securitas, 2023 yılında Capital’in kadın dostu şirketler araştırmas­ında yüzde 15.4 kadın çalışan oranıyla 37. sırada yer aldı. Bu oran 2024 başı itibariyle yüzde 18’e çıktı. Özel güvenliğin zorlu çalışma şartlarını nedeniyle daha çok erkek çalışanlar­ı tercih ettiği bir sektör olmasına karşın Securitas olarak kadın istihdamın­ı destekledi­klerini belirten Securitas İnsan Kaynakları Koordinatö­rü Öyküm Sinici, “Kadın meslektaşl­arım iletişim becerileri ile de çalıştıkla­rı projelerde fark yaratıyorl­ar. Bu açıdan sektörümüz kadınlar için çok iyi kariyer fırsatları da barındırıy­or. Son yıllarda terfilerin çoğunluğun­u kadınlarda­n oluşması da bunun önemli bir göstergesi. Hem sahada hem de yönetim kadromuzda kadın sayımızı her geçen gün artıyor. Kadın çalışan oranımızı 2024 senesinde daha da arttırmayı hedefliyor­uz” dedi.

Securitas verdiği eğitimlerl­e de sektörde fark yaratıyor. Çalışanlar hem işe başlarken, hem de devam ettikleri süre boyunca çok sayıda fiziki ve online eğitime katılıyorl­ar. Eğitimenle­r arasında kadınların bulunmasın­dan mutluluk duydukları­nı belirten Öyküm Sinici, “Kadın çalışanlar­ımız özellikle “profilling” dediğimiz şüpheli şahısları tanımlama eğitimleri­mizde oldukça başarılıla­r. Detayları iyi analiz ediyor, sonuç odaklı yaklaşımla­r sergiliyor­lar. Şüpheliler­i tespit edip, daha soğukkanlı olarak aksiyonlar alabiliyor­lar” dedi.

 ?? ??
 ?? ?? Securitas
İnsan Kaynakları Koordinatö­rü Öyküm Sinici
Securitas İnsan Kaynakları Koordinatö­rü Öyküm Sinici

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye