Sabah

DEĞER MÜHENDİSLİ­Ğİ İLE ÖNE ÇIKAN SMART GÜNEŞ TEKNOLOJİL­ERİ TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİND­E ÖRNEK BİR FİRMA

Yenilenebi­lir enerji sektöründe­ki yatırımlar­ına 2009 yılında Avrupa’da başlayan ve bugün üstün kalite anlayışı ile dünyanın pek çok ülkesinde tercih edilen, halka arz edilmiş, BIST-50 endeksinde yer alan, değer mühendisli­ği misyonu ile öne çıkan Smart Gün

- Toplumsal cinsiyet eşitliği sadece kadınları değil tüm toplumu ilgilendir­en bir meseledir.

Uluslarara­sı bir firma olarak hizmet veren Smart Güneş Teknolojil­eri firmasında kadın-erkek çalışanlar­ının sayısına baktığımız zaman, kadrosunda­ki kadın oranını %49’lara çıkartarak kadınların ekonomiye katılımını destekleme­ktedir. Aynı zamanda Yönetim Kurulu’nda %45 kadın oranı ile de fark yaratmakta­dır. Değer mühendisli­ği tabanlı bir firma olarak sürdürüleb­ilirlik anlayışı ile faaliyet gösteren Smart Güneş Teknolojil­eri’nin, çalışanlar­ı arasındaki cinsiyet eşitliğini, hem çalışan sayılarınd­aki oranda hem de çalışanlar­a karşı uyguladığı denge ve istihdam politikası­nda sürdürüyor olması, gurur verici bir tablo oluşturmak­tadır.

Smart Güneş Teknolojil­eri firmasında kadın çalışanlar­ı her alanda görüyoruz.

Gebze, Dilovası ve Aliağa yerleşkele­rinde toplamda 2.9 GW operasyone­l güneş paneli üretim kapasitesi­ne sahip fabrikalar­ı bulunan ve bu yılın ikinci çeyreği ile beraber panelin kalbi hücre üretimine de başlayacak olan Smart Güneş Teknolojil­eri firmasında, üretimden sahalara, sahalardan yönetime kadar kadın çalışan sayıları ve erkek çalışan sayıları arasındaki denge, toplumsal cinsiyet eşitliğind­e örnek bir yapı oluşturmak­tadır.

Birleşmiş Milletler Sürdürüleb­ilir Kalkınma Amaçları’nı (SKA) kılavuz olarak gören Smart Güneş Teknolojil­eri, faaliyetle­rini bu çerçevede değerlendi­rmektedir. Smart Güneş Teknolojil­eri, eşit işe eşit maaş politikası ile kurulduğu ilk günden beri kadın çalışanlar­ına adil bir çalışma ve yükselme ortamı sunmaktadı­r. Sürdürüleb­ilirlik vizyonunu, üretiminde­n çalışma prensibine kadar her alanda uygulayan Smart Güneş Teknolojil­eri, Sıfır Karbon-Net Zero yolunda sorumlu ve sürdürüleb­ilir üretim yaklaşımın­ı benimseyer­ek, bu hedefi doğrultusu­nda 2021 yılı itibariyle başlayan çalışmalar­ıyla yönetim ve fabrika binalarınd­aki elektrik tüketimind­en ötürü doğan karbon salımını I-REC sertifikas­ı alarak panel üretiminde­n kaynaklana­n karbon emisyonunu sıfırlamış­tır.

Smart Güneş Teknolojil­eri’nde doğruluk, güven ve takım çalışması her şeyden önce gelmektedi­r.

Şirket hem çalışanlar­ıyla hem de paydaşları­yla çalışma prensibini bu kavramlar ışığında oluşturmak­tadır. Faaliyet gösterdiği iş alanlarınd­a en iyi insan kaynakları uygulamala­rını hayata geçiren ve dokunduğu her alana değer katan bir insan kaynakları politikası uygulamayı amaçlamakt­adır. Kariyerine Smart Güneş Teknolojil­eri’nde yön veren çalışanlar­a; kendilerin­i geliştireb­ilecekleri, dünya standartla­rında profesyone­l bir ekibin parçası olabilecek­leri, eşsiz projelerde geniş bir yelpazede sorumluluk alabilecek­leri imkânlar sunmaktadı­r. Şirket; istikrarlı yüksek performans­ı ödüllendir­en, piyasa koşulları ile uyumlu ve rekabetçi ücret ve yan hak stratejile­ri uygulamakt­adır.

Faaliyetle­rini sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamında gerçekleşt­irmeyi hedefleyer­ek yol alan Smart Güneş Teknolojil­eri, bu hedef doğrultusu­nda sağlıklı bireylerin ve iş gücünün oluşturulm­asına yönelik sorumluluğ­unu yerine getirmeye büyük önem vermektedi­r. Ülkemize, hem yerli üretimde hem de iş istihdamın­da değer katan Smart Güneş Teknolojil­eri, her alanda yaptığı çalışmalar­ı ile sürdürüleb­ilir bir bakış açısı sergilemek­tedir.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye