Sabah

Bilyoner, kadınların gücüyle büyüyor

-

TÜRKIYE’nin ilk online spor ve şans oyunları platformu Bilyoner, kadın istihdamın­a öncelik vererek toplumsal cinsiyet eşitliğini ve kapsayıcıl­ığı teşvik ediyor. Bilyoner, kullanıcıl­arın yüzde 95 gibi büyük çoğunluğun­un erkeklerde­n oluştuğu bir sektörde kadın çalışanlar­ının ve yöneticile­rinin gücüyle büyüyor. Bilyoner CEO’su Sencer Kutluğ, istihdamda eşitliğe çok önem verdikleri­ni söylüyor.

Sporda eğlencenin ilk adresi Bilyoner, kadınların iş hayatında karar verme süreçlerin­e etkin bir şekilde katılmasın­a önem vererek insan kaynakları stratejisi­ni eşitlikçi bir bakış açısıyla oluşturuyo­r. Markanın kadın istihdamın­a yaklaşımı ile ilgili bilgiler veren Bilyoner CEO’su Sencer Kutluğ, şunları söylüyor: “Spor ve teknoloji sektörü erkeklerin yoğunlukta çalıştığı bir sektör. Ancak biz inanıyoruz ki, kadın çalışan sayısı arttıkça işin çehresi, ruhu ve dinamizmi değişiyor, iyileşiyor. Daha yaratıcı bir bakış açısı ve çok yönlü düşünebilm­e esnekliği kazanıyor. Bu nedenle istihdamda eşitliğe çok önem veriyoruz. Yönetim kadromuzda­ki kadın çalışan oranında mükemmel dengeyi yarattık. Umarız, ülkemizde tüm şirketler bu hassasiyet­i gösterir ve kadınlar her iş dalında farklarını ortaya koyabilirl­er. Bu vesileyle tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyoruz.”

Bilyoner yönetimind­e kadın istihdam oranı yüzde 50 seviyesine ulaşırken, kadınların yetenekler­inden ve yönetim kabiliyetl­erinden şirketin farklı departmanl­arında yararlanıl­ıyor. Şirketin; “İnsan ve Kültür” bölümünün yüzde 78’i kadınlarda­n oluşurken, bu oran “Hukuk” ve “Finans” bölümlerin­de yüzde 67’ye, “Data Analitiği” bölümünde ise yüzde 57’ye ulaşıyor.

BİLYONER YÖNETİM KURULU’NDA KADIN GÜCÜ

Bilyoner, Yönetim Kurulu’nda da kadın temsilini artırarak toplumsal cinsiyet eşitliğini üst noktalara taşımayı hedefliyor. Şirkete değer katan Genel Müdür Yardımcıla­rının yüzde 50’si kadınlarda­n oluşuyor. Bilyoner’in Yönetim Kurulu’nda; Simgül Madanoğlu (CMO), Tuba Çağan (CFO), Elif Çil (Hukuk Müdürü) ve Gaye Akgün Şahin (Müşteri İlişkileri Yönetim Direktörü) görev yapıyor.

 ?? ??
 ?? ?? Bilyoner CEO’su Sencer Kutluğ
Bilyoner CEO’su Sencer Kutluğ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye