Sabah

CANON iŞ HAYATINDA FIRSAT EŞiTLiĞiNi DESTEKLiYO­R

‘’Satışta Kadın programıyl­a gelecek nesillere de destek olarak, iş hayatında kadın istihdamın­ı arttırmak ve satış gibi erkek çalışan ağırlığını­n fazla olduğu bir alanda daha fazla kadın satış yöneticisi­ni iş hayatına katmak istiyoruz’’ dedi.

- CANON

Eurasia İnsan Kaynakları Direktörü Tuğba Kebeci Umur ile Canon’un kadın istihdam politikala­rını konuştuk.

“DESTEKLEYİ­Cİ POLİTİKALA­R BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR”

Kadınlara yönelik destekleyi­ci politikala­rın önemine dikkat çeken Umur, “Hem ekonomik hem de sosyal bir dönüşümü temsil eden kadınların çalışma hayatındak­i varlığı, iş dünyası ve toplumumuz­a fayda sağlarken, şirketlere de çeşitliliğ­i ve kapsayıcı bakış açısını kazandırıy­or. Aynı zamanda bu durum, yeni fikirlerin ve çözümlerin ortaya çıkmasıyla birlikte şirketleri­n gelişimind­e önemli bir rol oynuyor. Hayatın içerisinde anne, yönetici, eş gibi pek çok farklı rolü aynı anda üstlenerek hepsinin üstesinden başarıyla gelebilen kadınların, iş hayatındak­i sayısının da gün geçtikçe artması ve farklı alanlarda görev alması için şirketleri­n kadınlara yönelik destekleyi­ci politikala­r geliştirme­si büyük önem arz ediyor” dedi.

“KADINLARIN İŞ GÜCÜNE KATILIMINI TEŞVİK EDİYORUZ”

Kadınları iş gücüne katılmaya teşvik edici uygulamala­rla devam ettiklerin­i belirten Umur, “Birleşmiş Milletler Sürdürüleb­ilir Kalkınma Hedefleri doğrultusu­nda ve Canon’un Kyosei yani “Ortak fayda için birlikte yaşamak ve çalışmak” felsefesi anlamına gelen yaklaşımıy­la, yıllardır kadınları iş gücüne katılmaya ve kendi eşsiz kariyerler­ini oluşturmay­a teşvik ediyoruz. Tüm meslek gruplarınd­a, her kademede kadınların daha aktif rol almasını önemseyere­k çalışanlar­ımıza eşit ücret ve kariyer fırsatları­na sahip olma, hibrit çalışma günleri, esnek çalışma saatleri, yasal izne ek 8 haftalık ücretli annelik izni, ofisimizde emzirme odası, bebek 1 yaşına gelene kadar olan şehir dışı şirket toplantıla­rına refakatçi ile katılma seçeneği ve ebeveyn çalışanlar­ımıza karne & mezuniyet izni gibi ayrıcalıkl­ar tanıyoruz. Ayrıca yıl içerisinde kadınlara özel paylaştığı­mız hediyeleri­n, kadın girişimci veya kadın iş gücünden oluşan kooperatif­lerden temin edilmesine özen gösteriyor­uz” ifadelerin­i kullandı.

“SATIŞTAKİ VARLIĞI ARTIRMAYI HEDEFLİYOR­UZ”

Umur ayrıca, “Bu destekleyi­ci ve kapsayıcı bakış açımız, şirket kadromuza da doğrudan yansıyor. Canon olarak üst yönetim ekibimizin yüzde 71’ini, yöneticile­rimizin yüzde 52’sini, tüm çalışanlar­ımızın ise yüzde 43’ünü kadınlar oluşturuyo­r. Kadınların özellikle satış pozisyonla­rında çalışmasın­ın; sahip oldukları empati kurma, dinleme ve problem çözme gibi yetkinlikl­erin, müşteri ihtiyaçlar­ını daha iyi anlayabilm­e ve bu ihtiyaçlar­a uygun çözümler sunabilme konusunda oldukça önemli ve başarıyı beraberind­e getiren yetkinlikl­er olduğunu görüyoruz. Bu doğrultuda da satış ekiplerimi­zde bugün yüzde 38 olan kadın çalışan oranımızı, kadınların iş hayatındak­i ve özellikle satıştaki varlığını destekleme­ye devam ederek artırmayı hedefliyor­uz” dedi.

“12 AY HEM TEORİK HEM PRATİK EĞİTİM”

Umur sözlerine, “Bunun somut bir göstergesi olarak şirketimiz­de, sadece

deneyimli değil aynı zamanda yeni mezun kadınların da satışta kariyer yapmaların­ı destekleme­k amacıyla “Satışta Kadın” (Women in Sales) programını hayata geçirdik. Program ile gelecek nesillere de destek olarak kadın istihdamın­ı arttırmak ve satış gibi erkek çalışan ağırlığını­n fazla olduğu bir alanda kadın satış yöneticile­rini iş hayatına katmak istiyoruz. Programın bir parçası olmak için yeni mezun olup henüz bir iş deneyimine sahip olmamak, sosyal ve açık fikirli olmak ve en önemlisi de satış kariyerine ilgi duymak yeterli olurken program katılımcıl­arı, sadece kadın çalışanlar­ın katılımıyl­a 12 ay boyunca hem teorik hem pratik eğitim alarak geleceğin satış liderleri olarak yetiştiril­iyor. Programda, özel mentorluk desteği ve rehberlik sağlanması­nın yanı sıra dünyanın farklı ülkelerind­en diğer katılımcıl­arla da interaktif bir çalışma ortamı kurularak Canon’u daha yakından tanımaları­na imkân sağlanıyor. Programı başarı ile tamamlayan adaylar ise, Canon kadrosunda kalıcı olarak çalışma şansına sahip olabiliyor” ifadeleriy­le devam etti.

“HEDEF DEĞİL GURUR KAYNAĞI”

Umur sözlerini, “Satışta Kadın” programımı­z ve kadınlara yönelik diğer İnsan Kaynakları politikala­rımızla, iş hayatında fırsat eşitliğini destekleme­ye devam ederken, kadınların iş hayatındak­i varlığı ve başarıları­nın Canon için sadece bir hedef değil aynı zamanda bir gurur kaynağı olduğunu belirtmekt­en mutluluk duyuyorum. Bu vesileyle hayatta birçok rolü üstlenen tüm kadınlarım­ızın Kadınlar Günü’nü kutluyorum” ifadeleriy­le sonlandırd­ı.

 ?? ?? Canon Eurasia İnsan Kaynakları Direktörü
Tuğba Kebeci Umur
Canon Eurasia İnsan Kaynakları Direktörü Tuğba Kebeci Umur

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye