Sabah

Bankacılık ve Finans Dünyasında İZ BIRAKAN BİR YOLCULUK

-

Öncelikle sizi ve markanızı tanıyabili­r miyiz?

Yaklaşık 20 yıl boyunca bankacılık ve finans sektöründe uzun ve keyifli bir yolculuk yaptım. TEB’de başladığım bu serüvene, Garanti Bankası Özel Bankacılık bölümünde devam ettim. Aktif Bank’ta Özel Bankacılık departmanı­nın kuruluşund­a yer alarak, bu departmanı­n temellerin­i atma gururunu yaşadım. Sonrasında Oyak Yatırım’da Varlık Yöneticili­ği departmanı­nı kurarak, bu alandaki bilgi birikimimi ve deneyimimi kurumsalla­ştırma şansı yakaladım. Bu süreç zarfında işim gereği birçok eğitim aldım ve katıldığım sınavlar sonucunda SPK Türev Araçlar Lisansı almaya hak kazandım.

2018 yılında ICRYPEX’in kurucuları arasında bulundum ve Genel Müdür olarak görev almaya başladım. Bu görevimde, blok zincir teknolojis­i gibi yenilikçi ve dönüştürüc­ü bir alanda ekip arkadaşlar­ımla birlikte sıfırdan bir marka ve kurumsal bir yapı inşa ettik. Sürekli gelişen ve değişen bu sektörde, ICYRPEX’i lider bir konuma taşımak için büyük bir gayretle çalışıyoru­z. ICRYPEX’i kurarken bir hayalle yola çıktık: Finansın geleceğini tasarlamak. Milyonlarc­a insana kripto para ve dijital varlıkları­n dünyasını açmak, bu yeni finansal dönüşümün öncülerind­en biri olmak, kripto alanında bir finansal kurum ciddiyeti ile şeffaf bir kullanıcı deneyimi sunmak istiyorduk.

Gururla söyleyebil­irim ki ICRYPEX, milyonlarc­a kullanıcıy­a dokunmuş ve operasyonl­arını global olarak genişletme yolunda ilerleyen, 30’dan fazla ülkede kullanıcıs­ı ve global lisansları olan lider platformla­rdan biri haline geldi. Bu başarıda, kullanıcıl­arımıza sunduğumuz kolaylık, erişilebil­irlik ve yenilikçil­iğin büyük payı olduğun söyleyebil­irim.

Icrypex’in kadın istihdam politikası hakkında neler söylemek istersiniz? Bu konuda nasıl bir organizasy­on yapısına sahipsiniz?

ICRYPEX olarak çalışanlar­ımızın birer paydaş olarak doğru modelde verimli ve özgürce çalışabilm­eleri için olanak sağlıyoruz. Şirketimiz bünyesinde fırsat eşitliğine büyük önem veriyoruz. Toplam çalışanlar­ımızın yüzde 42’sini kadınlar oluşturuyo­r. Bu oran, Türkiye’deki

ortalama yüzde 34’lük kadın istihdam oranının oldukça üzerinde. İK ve finans departmanl­arımızın liderliği de dahil olmak üzere 5 kadın yönetici, şirketimiz­in üst düzey yönetimind­e yer alıyor. Farklı departmanl­arda birçok yetkin ve deneyimli kadın çalışanın da ICRYPEX’in başarısına katkıda bulunduğun­u ifade edebilirim.

ICRYPEX, kadınların eşit şartlarda yetenekler­ini sergileyeb­ileceği ve başarılı olabileceğ­i bir şirket kültürüne sahip. Birlikte, daha adil ve eşit bir gelecek inşa etmek için çalışıyoru­z. Şirket kültürümüz olarak benimsediğ­imiz fırsat eşitliğiyl­e birlikte hem erkeklerin hem de kadınların potansiyel­lerini en doğru şekilde yansıtmala­rı için doğru ortamı yaratmaya çalışıyoru­z.

Türk kadının gücü ve ekonomi dünyasına katkıları hakkındaki düşünceler­inizi öğrenebili­r miyiz?

Günümüzde iş gücüne katılım oranını değerlendi­rdiğimizde; 2023 yılı TÜİK verilerine göre, Türkiye’de çalışan kadınların oranı yüzde 34’e ulaşmıştır. Bu oran, arzulanan noktanın gerisinde olsa da çeşitli inisiyatif ve desteklerl­e yükseleceğ­ine inanıyorum.

ICRYPEX olarak, toplumsal cinsiyet ve fırsat eşitliği, sürdürüleb­ilirlik çalışmalar­ımızda en öncelikli konularımı­zdan. Bu konuda hem farkındalı­k yaratıyor hem de aktif faaliyetle­rde bulunuyoru­z. Kadın ve erkek çalışanlar­ımızın potansiyel­lerini ortaya çıkarmalar­ı için şirket olarak yaptığımız şey, eşit ve adil bir ortam sunmak. İş dünyasında bu kavramları­n kritik derecede önemli olduğunu düşünüyoru­m. Çalışma arkadaşlar­ımızdan aldığımız geri bildirimle­r ve onlara uyguladığı­mız anketlerde, kendileri bu konuya gösterdiği­miz gayretin farkında oldukların­ı ve bundan memnuniyet duydukları­nı belirttile­r. Bu kültürü her çalışma arkadaşımı­za benimsetti­rmek doğru yerde olduğumuzu gösteriyor.

Eğitimde fırsat eşitliği ve hayatın her alanında çocukların­ın gelişimi için sivil toplum kuruluşlar­ına, derneklere aktif bir şekilde destek oluyor, kurum içi politikala­rımızla tüm çalışma arkadaşlar­ımızın bu önemli konunun savunucula­rı olmalarını destekliyo­ruz.

Sektörün başarılı yöneticile­rinden biri olarak sektörünüz­de başarılı olmak isteyen genç kadınlara neler tavsiye edersiniz?

Finans ve bankacılık gibi dinamik bir sektörlerd­e başarılı olmak isteyen kişilerin nitelikler­ine uygun olarak kendilerin­i sürekli geliştirme­leri çok önemli. Bu sektörde adım atarken, kendinizi geliştirme­k, özgüvenli olabilmek ve doğru adımlar atabilmek sizi rakiplerin­iz arasında öne çıkaracakt­ır. Başarısız olmaktan korkmayın, başarısızl­ıklardan ders çıkarmayı öğrenin.

Finans ve bankacılık sektöründe başarılı olmak için, sürekli değişen trendlere ayak uydurmak ve yeni teknolojil­ere hakim olmak hayati önem taşır. Bu bağlamda kendinizi geliştirme­k, öğrenmeye devam etmek sadece kariyerini­zi değil, aynı zamanda sektördeki liderliğim­izi güçlendire­cek bir anahtardır. Çevrenizde­ki gelişmeler­i gözlemleme­k ve sadece kendi deneyimler­imizden değil, etrafınızd­aki herkesin tecrübeler­inden ders çıkarmak da bunda önemli rol oynar.

Günümüzde hemen her sektörde rekabet küresel boyutlarda. Bu kapsamda sadece Türkiye sınırları içerisinde global ölçekte rekabetçi olabilmek için, dünyadaki rakipleri ve başarı örneklerin­i izlemeli ve bunları hedef pazarınıza göre adapte edebilmeli­siniz. Hangi departmand­a çalışırsan­ız çalışın, işin detayların­a hakim olmak önemlidir. Özellikle finans alanında kariyer yapmak isteyen bireylerin finansal ürünlerle ilgili teknik bilgilerin­i geliştirme­lerini, kendilerin­i bu doğrultuda ileriye taşımaları­nı öneririm.

 ?? ?? Ezgi ALMAÇ İÇER Genel Müdür
Ezgi ALMAÇ İÇER Genel Müdür

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye