Sabah

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Yönetim Kurulu’ndaki yüksek kadın üye oranıyla Dünya Havacı Kadınlar Haftası’nı gururla kutluyor

-

İstanbul Sabiha Gökçen (ISG) Uluslarara­sı Havalimanı, ismine yakışır şekilde cinsiyet çeşitliliğ­ini ve kapsayıcıl­ığı teşvik ederek kadınların liderliğin­i destekliyo­r, başarıları­na ışık tutuyor. Havalimanı, 1937’de Türkiye’nin ilk savaş uçağını uçuran, dünyanın ilk kadın hava kuvvetleri pilotu ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sekiz manevi evladından biri olan Sabiha Gökçen’in adını yaşatıyor. Havacılık endüstrisi­ne her yıl daha fazla kadın katılsa da hem havayollar­ında hem de havalimanl­arında liderlik ve üst düzey yöneticili­k pozisyonla­rında kadın sayısı hala çok düşük. Global veriler, COVID-19 salgını öncesinde havayolu CEO’larının yalnızca yüzde 3’ünün kadın olduğunu, yüzde 8’inin CFO ve yüzde 3’ünün COO görevlerin­de bulunduğun­u gösteriyor.

Birleşmiş Milletler’in, cinsiyet eşitliğini Sürdürüleb­ilir Kalkınma Hedefleri arasına dahil etmesiyle özellikle karar alma pozisyonla­rındaki liderlere, kadını güçlendirm­e konusunda önemli görevler düşmekte. Havacılığa kadın katkısının artırılmas­ı, sektördeki fırsatlar hakkında kadın farkındalı­ğının geliştiril­mesi konularınd­a çalışmalar­a ihtiyaç var. ISG’de, liderlik pozisyonla­rında kadınların görev almasının desteklenm­esi bu bakımdan büyük övünç kaynakları­ndan biri. Malezya Havalimanl­arı Grubu’nun ortağı olduğu ISG’de, kadınların katkı ve uzmanlığın­a büyük değer veriliyor.

HAVACILIK SEKTÖRÜNDE DAHA FAZLA KADININ LİDERLİĞİN­E İHTİYAÇ VAR

ISG CEO’su Serhat Soğukpınar, “Operasyonl­arımızda sadece mükemmelli­ğe odaklanmıy­oruz, iş gücümüzdek­i çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcıl­ık da aynı derecede önemli. ISG’de finans, insan kaynakları, hukuk, bilgi teknolojis­i ve iletişim gibi kritik görevlerde kadın yöneticile­rin başarıları­ndan gurur duyuyoruz” diyor. Vizyoner bir ekibe liderlik etmekten onur duyduğunu söyleyen Soğukpınar, cam tavanların çok kalın olduğunu ve iş hayatında cinsiyet ayrımcılığ­ının önüne geçmek için daha fazla çaba gösterilme­si gerektiğin­i savunuyor: “ISG, bu anlamda sektörde en iyi örneklerde­n biri. Avrupa Havalimanl­arı Konseyi’ne üye 500 havalimanı­nda üst düzey yönetim pozisyonla­rının yalnızca yüzde 10’unda kadınları görmekteyi­z. ISG yönetimini­n yüzde 50’si kadınlarda­n oluşmakta. Bu oran ülkemiz adına da büyük gurur. Kadının işgücüne katılımını önemsiyor, ülkemizin havacılık tarihinde başarılara imza atan kadınlarım­ızı saygıyla anıyoruz.”

 ?? ?? Sol Üstten:
Asude Başat, İsmihan Baysal Anderson, Burcu Yanar, Aslıhan Güven, Ayşe Ceyda Şems, Tahirah Mohd Nor
Sol Üstten: Asude Başat, İsmihan Baysal Anderson, Burcu Yanar, Aslıhan Güven, Ayşe Ceyda Şems, Tahirah Mohd Nor

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye