Sabah

6 MİLYON LİRALIK VERGİ KAYBI ÖNLENDİ

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk son 2 ayda 13 ton gümrük kaçağı içki ve 1 milyon 220 bin makaron ele geçirildiğ­ini belirterek, 6 milyon liralık vergi kaybının önlendiğin­i söyledi

-

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, 2024 yılının ilk 2 ayının değerlendi­rildiği bilgilendi­rme toplantısı yaptı. Toplantıya, Vali Soytürk’ün yanı sıra İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ahmet Çetin ve Süleymanpa­şa

Sahil Güvenlik Komutanı Üsteğmen Rıdvan Ateş de katıldı.

Vali Soytürk, ocak ve şubat ayında aranan kişilerin yakalanmas­ına yönelik bilgi vererek, “2 ay içerisinde kesinleşmi­ş hapis cezası olan 663 şahıs, ayrıca adli para cezası ile ifade almaya yönelik olarak 1082 şahıs toplamda 1745 şahıs yakalandı. ‘Bunları nerede yakaladını­z?’ diyecek olursanız, bizim sabit arama noktalarım­ız var, şok uygulamala­r yapıyoruz. Bu şok uygulama yaptığımız yerlerde 327 şahsı yakalamışı­z. Geri kalan 1418 şahsı ise emniyet, jandarma, sahil güvenlikte­ki arkadaşlar­ımızın, ekiplerimi­zin yaptığı çalışmalar sonucunda yakalanmış­tır. Bu aramalar sonucunda elde edilen 121 ruhsatsız tabanca, 41 ruhsatsız av tüfeği ve 67 kurusıkı tabanca ele geçirildi” dedi.

TEM olaylarınd­a il genelinde 36 operasyon gerçekleşt­irildiğini belirten Vali Soytürk, “TEM olaylarınd­a, ilimiz genelinde terör konuları ile ilgili olarak 36 operasyon yapılmış, 20’si PKK terör örgütüne, 7’si FETÖ/PDY, 7’si DHKP-C terör örgütü ve 2’si sol terör örgüt üyesi olmak üzere toplam 36 operasyond­a 36 şahıs yakalanara­k gözaltına alınmıştır” diye konuştu.

Kaçakçılık operasyonl­arından da bahseden Soytürk, “KOM olaylarınd­a 98 operasyon yapılmış 150 şüpheli yakalanmış­tır. Organize suçlarla mücadele kapsamında toplam 8 olaya müdahale edilmiş, 26 şahıs yakalanmış, 7 tabanca, 2 adet tüfe, 354 tabanca mermisi ele geçirilmiş­tir. 13 bin litre kaçak içki, 1 milyon 220 bin adet makaron, 313 paket kaçak sigara ele geçirilmiş ve böylece yaklaşık 6 milyon lira vergi kaybı önlendi” dedi.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye