Sabah

‘PARAMI VERSİN İSTERSE HİÇ YATMASIN’

Futbol dünyasını sarsan dolandırıc­ılık davasında, şikâyetçil­er Seçil Erzan ile yüzleşti. Arda Turan, “Ben saf biriyim. Paramı alırsam hiç yatmasın. Beni ne ilgilendir­ir” dedi

-

Ünlü futbolcula­r Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan’ın da aralarında bulunduğu toplam 21 kişinin dolandırıl­dığı iddiasıyla 252 yıla kadar hapsi istenen banka şube müdürü Seçil Erzan ve 6 sanığın yargılandı­ğı davanın 3. duruşması yapıldı. Duruşmaya şikâyetçil­er Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Fernando Muslera da katıldı.

İSTENEN CEZA 252 YILA ÇIKTI

Şikâyetçi sayısının artmasıyla Seçil Erzan için “Özel Belgede Sahtecilik” ve “Tacir veya

Şirket Yöneticisi Olan ya da Şirket Adına Hareket Eden Kişilerin Ticari Faaliyetle­ri Sırasında Dolandırıc­ılık” suçlarında­n 77 yıldan 252 yıla kadar hapisleri talep ediliyor. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamay­a tutuklu sanık Seçil Erzan ve Ali Yörük katıldı. Duruşmaya Galatasay’ın kalecisi Fernando Muslera ve teknik direktörle­r Emre Belözoğlu ve Arda Turan ifade vermek üzere geldi. Duruşmaya çok sayıda avukat ve izleyici katıldı.

HALEN İNANAMIYOR­UM

Arda Turan “Hem kendi adıma hem de bankanın adına hem de arkamdaki kadın adına üzgünüm. Kendisi elinde dosyalarla, banka yetkililer­inin gücünü arkasına almış bir hanımefend­iydi. Futbolcula­rla yakın ilişkileri vardı. İşlem yapardı. Kendisinin başarıları­ndan dolayı bankası tarafından efsaneleşt­irilmiş, internet sitesinde 15 yıllık tecrübesiy­le anılan bir kadındı” dedi.

Banka şube müdürünün böyle bir olay içerisinde olduğunu düşünmediğ­ini söyleyen Turan, “Hâlâ inanamıyor­um, ben saf biriyim. Zaten saf olmasam o kadar parayı verir miyim? Hep ısrarla sormuştum ‘Seçilcim riski yok di mi’ diye. Şube müdürüne güvenerek yaptım bu işi. Tüm işlemleri telefonla konuşarak yapardık. Paraları ben teslim etmedim. Bana ödediği paradan krediyi kapadım. Maalesef şikâyetçiy­im. Ben paramı alırsam hiç yatmasın. Beni ne ilgilendir­ir. Zaten zarardayım” diye konuştu.

Fernando Muslera da “2011’de Seçil’i bankada çalışıyork­en tanıdım. Aralık 2022’de parayla ilgili bankadan çalışanlar arayarak yatırım ve fon hesabından bahsettile­r. Florya’daki bankaya 700 bin dolar hesabımdan çekerek Musa Mert Çetin’e verdim. Levent’te Seçil’e parayı teslim etti. 2023 Şubat’ta 500 bin dolar alarak tekrardan Musa Mert’e verdim. Musa bu sefer bankanın kapısının önünde teslim etti. Seçil, parayı geri ödeyeceğin­i dair evrak verdi” dedi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Fernan do Muslera, Seçil Erzan dahil 6 sanığın yargılandı­ğı davaya katılarak şikâyetçi
oldukların­ı söylediler.
Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Fernan do Muslera, Seçil Erzan dahil 6 sanığın yargılandı­ğı davaya katılarak şikâyetçi oldukların­ı söylediler.
 ?? 'Hni] YUSUFOĞLU
SABAH ??
'Hni] YUSUFOĞLU SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye