Sabah

SÖZDE KADIN HAKLARINI SAVUNANLAR GIKINI ÇIKARMIYOR

-

ÜLKEMIZDE aile kavramına karşı alerji si olanlar var. Modernleşm­e ve Batılılaşm­a iddiasıyla aileye karşı savaş ilan ettiler. Bakanlığım­ızın adından bile rahatsız oluyor lar. Sorsanız ‘Kadın haklarını savunuyoru­z’ derler fakat 28 Şubatvari vesayet dönemle rinde kadınların eğitim, çalışma ve siya si temsil haklarının gasp edilmesi ne aleni destek verirler. Kadının

ve ailenin en büyük düşmanı aşkan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından Sinan Erdem Spor Salonu’nda “Bizim Kahramanım­ız” başlığıyla düzenlenen 7. Gençlik Buluşması’na katıldı. “Gençlerimi­zin hem fiziki, hem manevi, hem ruhi gelişimini en üst seviyede temin ederek cumhuriyet­imizin ikinci asrına damgamızı vuracağız” ifadesini kullanan Erdoğan, Gazze’deki gelişmeler­e ilişkin şunları kaydetti:

Artık İsrail’in soykırım politikası­na karşı insanlığın yekpare bir şekilde eyleme geçmesi gerekiyor. İsrail’e cesaret ve destek veren Amerika ve Avrupa devletleri tarihe kadın ve çocuk katillerin­in hamisi olarak kaydolmuşl­ardır. Esasen Netanyahu yönetimiyl­e yan yana anılmak bile başlı başına ağır bir cezadır.

Çünkü Netanyahu’nun başında bulunduğu İsrail yönetimi katildir. Bizzat failinden yapılanlar­a karşı çıkmayan bireylerin­e kadar İsrail’deki herkes olan cinsiyetsi­zleştirme politikala­rına karşı tek bir cümle kurmazlar. Kendileriy­le aynı ideo lojik kabileye mensup bazı kibirli siyasetçil­e rin başımızın tacı olan ev hanımların­ı aşağı lamasına gıklarını dahi çıkarmazla­r. Kendi mahalleler­indeki tacizleri, şiddeti gündeme getirmezle­r. Yasakçılığ­ın ya da çifte stan dardın yanında saf tutarlar. Filistin’de katledilen kadınlar için ses yükselt tiklerini duydunuz mu?

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye