Sabah

SÖZDE MİLLİYETÇİ­DEN KANDİL İTTİFAKI

Ankara’da yerel seçimler sürpriz bir ittiIaka sahne oldu Milliyetçi kimliğiyle öne çıkan CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, PKK’nın siyasi uzantısı olarak kabul edilen DEM ile işbirliği yaptığı ortaya çıktı

-

Ankara’da yerel seçimler sürpriz bir ittifaka sahne oldu. Milliyetçi kimliğiyle öne çıkan CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur

Yavaş’ın, PKK’nın siyasi uzantısı olarak kabul edilen Demokratik Emek Partisi (DEM) ile işbirliği yaptığı ortaya çıktı.

İstanbul’da CHP ve DEM arasındaki kirli işbirliğin­in bir benzeri Ankara’da da yaşandı. DEM Parti, CHP lehine Yenimahall­e, Polatlı ve Bala ilçelerind­e adaylarını geri çekti. Mansur Yavaş’ın ülkücü geçmişiyle çelişten bu durum, CHP tabanında da eleştirile­re neden oldu. Yerel seçimlerde ‘Kent Uzlaşısı’ adı altında yapılan ittifakta birçok il ve ilçede CHP ve DEM aday çıkarmama kararı aldı. Büyükşehir­lerde ilçelerin bölüşüldüğ­ü bu ittifakta Ankara’da da benzer bir yol izlendi.

DEM Parti, Ankara’da Yenimahall­e, Polatlı ve Bala ilçelerind­e aday çıkarmadı. CHP’ye bırakılan ilçeler hakkında DEM’in Ankara Büyükşehir Belediyesi eş başkan adayı Öztürk Türkdoğan açıklamada bulundu. Aday çıkarmasal­ar da meclis üyeleri olduğunun altını çizen Türkdoğan, “Şu partiyi destekleyi­n diye bir tutumumuz yok. Ankara’da 5 yıl geçti. Durum çok farklı. Şu anda Ankara’nın solsosyali­st seçeneği biziz. Ankara’daki kadınlara, solsosyali­st, Türk, Kürt, LGBTİ ve kadınlara sesleniyor­uz. Bize oy vermeliler” ifadelerin­i kullandı.

YAVAŞ’IN ‘APO BEY’ İFADESİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı

Mansur Yavaş, katıldığı canlı yayında büyük bir skandala imza atarak teröristba­şı Abdullah Öcalan için “Apo Bey” ifadesini kullanmışt­ı. İktidar koltuğuna oturabilme­k için bir yandan terör örgütü güdümündek­i DEM ile kol kola giren, bir yandan da trol ordusu ile milyonlarc­a vatandaşa algı operasyonl­arı yapan Yavaş’ın Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni yeniden kazanabilm­esi oldukça zor görünüyor.

Yavaş’ın vukuatları bununla sınırlı değil. Cumhurbaşk­anlığı seçimleri miting için gittiği Van’da bir kişinin kendisine Selahattin Demirtaş’ın hapisten çıkarılmas­ı isteklerin­e yönelik de, “İnşallah” demişti.

SAVUNMA SANAYİİ HAZIMSIZLI­ĞI

Yavaş yine 1 Mayıs 2023’te Cumhurbaşk­anlığı seçimleri için Manisa’da Millet İttifakı mitinginde, “Artık boş lafa karnımız tok. O Anadolu Gemisi, şimdi İzmir’e geldi. Ayın 15’inden sonra gidecek. İHA, SİHA lafı da duymayacak­sınız” ifadelerin­i kullanmışt­ı.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? 6A%AH ?? Tolga g=/h
6A%AH Tolga g=/h

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye