Sabah

Kız öğrenciler­in robotu ABD’de yarışıyor

$%'’DE DZENLENEN LISELER ARASı ROBOT YARışMASıN­A KATıLAN İSTANBUL TENZILE ERDOğAN İMAM HATIP LISESI KıZ öğRENCILER­INDEN OLUşAN ROBOT TAKıMı, YARışMADA DERECEYE GIRMEYI HEDEFLIYOR

-

İstanbul Tenzile Erdoğan İmam Hatip Lisesi kız öğrenciler­inden oluşan robot takımı, ABD’li takımların dışında, Türkiye ve İngiltere’den ekiplerin katıldığı yarışmada Türkiye’yi temsil etti.

HEDEF DÜNYA ŞAMPİYONAS­I

Geçen yıl Türkiye’de, 5 misafir ülkenin de yer aldığı FRC İstanbul Bölgesel 2023 yarışmasın­da birinci olan Techtolia Robotics takımındak­i kız öğrenciler, dünyanın en prestijli robot yarışmalar­ından biri olan First Robotics Competitio­ns (FRC) kapsamında 6 haftada yoğun bir çabayla çalışır hale getirdikle­ri robotlarıy­la performans­larını deneme fırsatı buldu. New York’ta 3 gün sürecek yarışmanın ilk gününde, rakiplerin­i tanıma fırsatı yakalayan robot takımı, fuar alanının kendilerin­e ayrılan bölümünde mentör hocalarıyl­a birlikte ziyaretçil­erin sorularını cevapladı. Türk robot takımı, eleme müsabakala­rının ardından cumartesi günü yapılacak final karşılaşma­larıyla tamamlanac­ak robot yarışmasın­da dereceye girerek bir sonraki aşamada olan dünya şampiyonas­ına katılma hakkını kazanmayı hedefliyor.

Tenzile Erdoğan Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü Tayfun Doğru, okul yönetimi olarak, “Türkiye’nin kız öğrenciler­den oluşan tek robot takımının” bu tarz yarışmalar­a katılması ve tecrübe sağlaması için “özel bir çaba gösterdikl­erini”, okulun atölyeleri­nde tüm imkânların­ı öğrenciler­e sundukları­nı belirtti. Doğru, “Bu 2018’de başlayan bir serüven ve şu an kızlarımız, mezun olup mentör olarak takıma katılan ve üniversite­de eğitimine devam eden öğrenciler­in rehberliği­yle bu serüvene devam ediyor” dedi.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye