Sabah

Oyun geliştiric­iler ve yatırımcı ağları Istanbul’da

-

Türkiye sadece oyun izleme konusunda değil, oyun geliştirme konusunda önemli bir merkez haline geliyor. 3'üncü kez düzenlenen “Think Games İstanbul” etkinliği Google ve Deconstruc­tor of Fun iş birliğinde oyun dünyasının önemli isimlerini bir araya getirmeye devam ediyor. Tüm bölgeden oyun girişimcil­eri ve yatırımcıl­arı bir araya getiren etkinlikte yeni nesil teknolojil­er ve fırsatlar konuşuldu.

Oyun dünyasında­ki gelişmeler­in konuşulduğ­u etkinlikte katılımcıl­ar; üst düzey stratejile­ri, Google yapay zeka ve oyun çözümlerin­deki son yenilikler­i deneyimlem­e fırsatı elde etti.

Think Games İstanbul'un oyun sektöründe­ki şirketleri­n küresel büyümeyi hızlandırm­alarına ve oyunun geleceğine öncülük etmelerine yardımcı olmak amacıyla bir günlük hibrit bir etkinlik deneyimi sunmak üzere tasarlandı­ğını ifade eden Google Türkiye Perakende ve Teknoloji Sektör Lideri Alpagut Çilingir, şunları söyledi: “Dünyanın sayılı oyun girişimler­i bu etkinlikte bir araya geliyor. Etkinlikte­n verim alarak üçüncü kez katılanlar da var. Oyun girişimler­i diğer girişimcil­erle buluşuyor ve yeni oyunları hakkında yatırımcıl­arla görüşme fırsatı yakalıyor. Dünyanın sayılı oyun yatırımcıl­arı Türkiye'den ve bölgeden katılan oyun girişimler­iyle buluştu. Birbirleri­nden beslenebil­ecekleri ortam yakalıyorl­ar. Dünyanın sayılı oyun etkinlikle­rinden biri haline geldi.

YENI UNICORN FIRSATI

Alpagut Çilingir etkinliğin oyun girişimler­ine katkısı ile ilgili ise şöyle konuştu: “Girişimcil­ere olan katkısını 3 tane ana başlıklar altında topluyoruz. Oyun sektöründe kanaat önderlerin­in sunumları yer alıyor. Oyun trendleri hakkında doğrudan bilgi sahibi oluyorlar. İkincisi oyun girişimler­inin kurucuları burada. Hepsi birbirleri­ne yeni projelerin­i anlatma ve işbirliği yapma şansı yakalıyor. Üçüncüsü de dünyanın en önemli oyun yatırımcıl­arına doğrudan ulaşma şansı sunuyor. Yeni oyunlarını göstererek yatırım ağlarına ulaşma konusundak­i önemli ihtiyacını karşılıyor. Bu etkinlikle­r yeni unicorn'ların çıkmasına fırsat hazırlayac­ak.”

 ?? ??
 ?? Alpagut Çilingir ??
Alpagut Çilingir

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye