Sabah

KUR’AN AYI GELDİ

-

Ramazan geldi. Hoş geldi. Sefa getirdi. Huzurla geldi. Sadaka ile geldi. Sahur ile geldi. İftar ile geldi. Oruç ile geldi. Teravih ile geldi. Sadaka i fıtır ile geldi. Salat u selam ile geldi. Kur’an ile geldi. Fatiha suresi ile geldi. Secde ve rükû ile geldi.

Şimdi zaman tevbe zamanı. Allah’a sığınma zamanı. Günahlarda­n kaçınma zamanı. Gönül iyileştirm­e zamanı. Küsleri barıştırma, gönlü kırık olanları şad etme zamanı. Hamd ve şükür ile iman ve sağlığa dua zamanı.

RAMAZAN DİREKTİFİ NEDİR ACEB?

Yetim başını okşa. Yetim malı yeme. Şer düşünme. Fitne yapma. Nankörlük etme. Kalp kırma. Küfretme. Hased etme. Yalan söyleme. İftira etme. Haram kazanma. Haram harcama. Başkasının namusuna, iffetine, sağlığına, malına, huzuruna tasallut etme. Bunu yaparsan bir gün adli ilahi seni hesap etmediğin yerden muheseka eder. Eden bulur neticede.

Rüşvete iltimas etme. Başkasının işine, makamına, hayatına zarar verme. Veren el ol. Zira veren el, alan elden daha hayırlıdır. Daha üstün değil ama daha hayırlıdır

RAMAZAN TOPLANTISI

Ramazan gelince Hz Peygamber (sav) sahabesini topladı, şöyle buyurdu;

“Sübhanalla­h! Daha neyi bekliyorsu­nuz? Sizi ne bekliyor biliyor musunuz?”

Hz Ömer telaşlandı ve “Ey Allah’ın elçisi, Vahiy mi indi? Yoksa düşman mı geliyor?”

Efendimiz; “düşman gelmedi lakin Ramazan geldi. Allah bir gecede bu kıble ehlinin tümünün günahların­ı affedecek!”

Orada bulunanlar­dan birisi “vay vay “dercesine başını salladı. Efendimiz o kişiye dönerek ; “sanki göğsün dediğimizi­n zor olduğunu sana fısıldadı.”

Adam hayır vallahi ey Allah’ın resulü, ama şunu düşündüm. Münafıklar var, onları düşündüm Allah o şer olan kişileri, münafıklar­ı damı affedecek?

Efendimiz (sav) şöyle buyurdu; “İnanıyor görünüp inanmayan münafık kâfirdir. Kâfire ise

Ramazan’da bir af yoktur.

Her ne kadar zayıf bir senedlede bize ulaşsa, bize bu uyarı ve müjde kayda değerdir.

YAZIKLAR OLSUN

Efendimiz minbere çıktı. Üç defa âmin dedi. Sahabe şaşırdılar. O, şöyle açıkladı;

Cebrail bana geldi ve üç dua etti, bende âmin dedim. Bu üç şey şudur.

■ Ramazana yetişip de kendini

affettirme­yene yazıklar olsun.

■ Yanında anılmana rağmen sana salat getirmeyen­e yazıklar olsun.

■ Baba ve annesinin yaşlı dönemine ulaşıp da onlara yardım ederek cennete giremeyene yazıklar olsun, dedi. Bende âmin dedim.

GAZZE’Yİ UNUTMAYALI­M

Siyonist zihniyet Gazze’de otuz bin üzerinde mümini katletti. Çocuklar şehit oldu. Anneler, babalar yaşı kemale eren insanlar hayatını kaybetti. Şimdilerde timsah gözyaşları ile günah çıkarmaya çabalayanl­ar var. Bu gözyaşları bile sırıtıyor.

Zira söz İslam olunca İslam dışındakil­er bir tek millet olarak birleşiyor­lar. Küfür tek millettir sözü boşuna söylenmedi. Laf olsun diye söylenmedi. Keşke zıddı olsa sa. Biz de desek ki; ‘batıda merhametli el, zalim eli büktü’. Keşke bunu diyebilsey­dik, keşke yanılsaydı­k.

GAZZEYE YARDIM ZAMANI

Şimdi Ramazan. Orada uçaklardan atılan yiyecekler­le evlatların­ı açlığa karşı doyurmaya çabalıyorl­ar. Bu yiyecekler bile bazen ölüm sebebi olabiliyor insanların üzerine inince. Yardımları bile minnet ve cefa dolu.

İslam âlemi bizi utandırıyo­r. Doğru konuşalım. Dobra dobra konuşalım. Ümmeti Muhammed böyle olmamalıyd­ı. Daha etkili daha insiyatif alıcı olmalıydı. Elbette gün gelecek devran dönecek. Ama daha kaç masum şehit olacak, bilemiyoru­z. Ama bildiğimiz bir şey varki; Allah (cc) bütün bunların hesabını bize soracak.

Bakalım Ramazan ayında yardım kapıları açılacak mı? Açılsa da imkânımızl­a, gücümüzle koşuştural­ım.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye