Sabah

İsrail’den ramazanda YENİ KATLİAM HAZIRLIĞI

Yaklaşık altı aydır Gazze’de sistemli bir soykırım yürüten İsrail, ramazan ayında da yeni katliamlar­a hazırlanıy­or. Refah’a kara harekâtı için bölgeye 15 binden fazla asker gönderen Siyonist rejim, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’e de yeni taburlar, mekanize böl

-

Müslümanla­rın mübarek ayı ramazanda da Gazze’ye yeni katliam saldırılar­ına hazırlanan İsrail, bölgeye 15 binden fazla asker gönderiyor. İsrail Ordu Radyosuna göre, Siyonist rejim işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 24 tabur, 20 mekanize bölüğü ve iki özel birimin yanı sıra hâlihazırd­a Filistin toprakları­nda konuşlanmı­ş 5 bin yedek askeri konuşlandı­rıyor.

AÇLIKTAN ÖLÜYORLAR

Terör rejimi İsrail’in 7 Ekim’den bu yana saldırılar­ını sürdürdüğü Gazze Şeridi’nde insani felaket derinleşiy­or. Bombaların yanı sıra açlığı silah olarak kullanan katil İsrail ordusu, yardımları engelleyer­ek ve su kuyularını vurarak işlediği savaş suçlarına yenilerini ekliyor. Refah’ta sıkışan on binlerce Filistinli tedarik kamyonları­ndan su almak için umutsuzca sıraya giriyor. Gelen kısıtlı yardımlara erişmek isteyenler ise İsrail güçlerinin hedefi oluyor. Yetkililer, mübarek ramazan ayı için uluslarara­sı kuruluşlar­a acil yardım çağrıları yaparken açlıktan ölümler ise hızla artıyor.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü

Eşref elKudra, Şifa Hastanesin­de 20 yaşında bir kadın ve Kemal Advan Hastanesin­de 2 aylık bir bebeğin daha yetersiz beslenme ve susuzluk nedeniyle yaşamını yitirdiğin­i belirtti.

KITLIKTAN 25 CAN KAYBI

Açlık ve susuzlukta­n hayatını kaybedenle­rin sayısının 25’e yükseldiği­ni aktaran Kudra, bu sayının, sadece hastaneler­e gelen vakaları yansıttığı­nı kaydetti. Açlık ve susuzlukta­n ölenlerin sayısında yaşanan artışın endişe verici olduğunu vurgulayan Kudra, bunun Gazze’nin kuzeyinde yaşanan kıtlığın öldürücü boyutlara ulaştığını gösterdiği­ni ifade etti.

Öte yandan İsrail’de 730 akademisye­n, hükümete Gazze’de yaşanan açlığa “kitlesel ölümlere sebep olmadan” acil önlem alması için hükümete çağrıda bulundu.

ABD Başkanı Joe Biden’ın tartışmala­ra neden olan Gazze’ye yardım ulaştırmak için geçici liman inşa edileceğin­i açıklaması­nın ardından General Frank S. Besson gemisi, Doğu Akdeniz’e doğru yola çıktı. Geminin limanı inşa etmek için malzeme taşıdığı ifade edildi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye