Sabah

Metro yalanları

- ·ye Jönder MH Iacebook com/mahmutovur

Bir süredir İstanbul’da Cumur İttifakı adayı Murat Kurum’la CHP adayı aynı zamanda Eşbaşkanı (artık genel başkan da denebilir) Ekrem İmamoğlu arasında bir metro tartışması­dır sürüp gidiyor.

Seri üretimde değil ama seri yalanda İmamoğlu ile baş etmek kolay değil. Olmayan görüntüler karşısında “kanım dondu” diyebilece­k kadar pervasız yalan söyleyen İmamoğlu, şimdi aynı yöntemi metro konusunda izliyor. Temelleri daha 2017 yılında rahmetli Kadir Topbaş döneminde atılan ve ciddi mesafe alınan metroları çok rahat bir biçimde kendisinin yaptığını söylüyor.

Oysa bunun yalan olduğunu bizzat İmamoğlu’nun metro konusundak­i en yetkili ismi İBB Genel Sekreter Yardımcısı Pelin Alpkökin, daha 2019 yılında yaptığı Raylı Sistemleri­n Mevcut Durumu sunumuyla kanıtlıyor. O sunumu ne yazık ki artık İBB’nin resmi sitesinde bulamazsın­ız çünkü apar topar kaldırıldı. O sunumda madde madde hangi metronun ne kadar yapıldığı yer alıyor.

İşte birkaç örnek:

M7 Mecidiyekö­y Mahmutbey metrosunun yüzde 99’u 2019’da bitmişti. İmamoğlu döneminde

Tel 6M6 M29 ya] sadece 180 metre yapıldı.

M7 metrosunun Mecidiyekö­yYıldız kesiminin yüzde 50’si 2019’da bitmişti. İmamoğlu döneminde sadece 1 kilometres­i yapıldı.

M8 Dudullu-Bostancı metrosunun yüzde 70’i 2019’da bitmişti. İmamoğlu döneminde sadece 4.3 km yapıldı.

Metrolar gibi tramvaylar­da da durum farklı değil. Mesela CibaliAlib­eyköy tramvayını­n yüzde 99’u 2019’da bitmişti. İmamoğlu döneminde sadece 90 metresi yapıldı.

Aynı şekilde Eminönü Cibali arasındaki tramvayın da yüzde 90’ı bitmişti. İmamoğlu döneminde sadece 1 kilometres­i yapıldı. Bu tramvaylar­ı da tamamen İmamoğlu’nun yaptığına dair bir algı var. Adam boşuna bütçenin çoğunu reklama ayırmıyor. Cumhurbaşk­anı Danışmanı İsmail &esur bu bilgileri internette paylaşırke­n şu notu düşmüş:

“Yukarıda yer alan ve almayan metro hatlarına ek olarak İmamoğlu’nun İstanbul için projesini yaptığı, ihalesini tamamladığ­ı, inşaatına başladığı tek bir metro projesi olmadığını da ekleyelim. Algılara değil, gerçeğe hakim olalım.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye