Sabah

SAPLANTILI PSİKOLOG KADIN AVUKATIN HAYATINI ZEHİR ETTİ

Avukat Ece Su O., kendisini takıntı haline getiren psikolog Saadettin S. nedeniyle zor günler geçiriyor. Mahkemenin uzaklaştır­ma kararına rağmen tacizlerin­i sürdüren Saadettin S. hakkında 2 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı

- YANIK / HayreWWin YENEL-Serkan ATICI/6$%$+ ATAKAN IRMAK MeKPeW Yıldız A'ANA 3VikoloJ SaadeWWin S AYXkaW EFe SX O EPirKan *|kVX Ziya RAMOĞLU/6$%$+

İstanbul’da yaşayan 26 yaşındaki Avukat Ece Su O. (26), bir yıl kadar birlikte olduğu erkek arkadaşınd­an ayrıldı.

Ancak psikolog olan Saadettin S. bu ayrılığı kabullenem­edi ve barışmak için harekete geçti.

Israrlı takipten bıkan genç avukat, uzaklaştır­ma kararı aldı. Ancak Saadettin S., Ece Su O’nun Beşiktaş’taki evinin yakınında karşısına çıktı. Avukatın uzaklaştır­ma kararını hatırlatma­sına aldırış etmeden konuşmak için ısrar eden Saadettin S., Ece Su O.’nun apartmanın­a girerek bir kez sarılıp gideceğini söyledi.

Genç avukat evine sığınıp KADES uygulaması ile polis çağırdı. İkamete gelen polisler genç adamı apartmanda yakaladı.

Karakola giderek ifade veren Ece Su O., Saadettin S. hakkında 4 aylık uzaklaştır­ma kararı aldırdığın­ı ancak kendisini takip etmeye devam ettiğini, sarılma teklifinde bulunduğun­u belirterek şikâyetçi oldu.

Şikâyet sonrası

CSavcılık soruşturma sonunda Saadettin S. hakkında “ısrarlı takip” suçu kapsamında 2 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi. Şüpheli ilerleyen günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıkacak. inayet, geçtiğimiz 22 Aralık akşamı Konya Selçuklu ilçesi Fatih Mahallesi Meydani Ahmetbey Sokak’ta yaşandı. Ramazan Demir, 2007 yılında bıçaklanan ve 15 yıl bitkisel hayatta kaldıktan sonra 2022 yılında hayatını ağabeyinin ölümüne neden olduğu gerekçesiy­le Mehmet Yıldız’ın işlettiği oto tamircisi dükkânına gitti. Yüzünde kar maskesi bulunan Demir, tabancası ile peş peşe ateş ederek Yıldız’ı öldürdü. Yakalanan katil zanlısı çıkarıldığ­ı mahkemece tutuklandı. Mehmet Yıldız’ın babası Bircan Yıldız, oğlunu öldüren Ramazan Demir’in en ağır cezayı almasını istedi. Yıldız, “Oğluma bıçak çekip darp etti. İşyerimize gelip hem bana hem oğluma saldırdı. Zamanında bir olay yaşandı. Keşke olmasaydı ama iki taraf da o zaman çocuktu. Ben bıçaklanan çocukla hep ilgilendim. Kredi çekip hastane masrafları­nı ödedim. Ama karşı taraf kin beslemiş. Yıllarca bu anı planlamış” dedi.

Baba Bircan Yıldız, oğlunun öldürüldüğ­ünde üzerinde bulunan kanlı kıyafetler­ini ise yanından ayırmıyor. Yıldız, “Katilin en ağır cezayı almasını istiyorum” dedi.

ÇIĞ KURBANI DAĞCI KADININ CENAZESI HELIKOPTER­LE ALINDI

Niğde’nin Çamardı ilçesindek­i Aladağlar’da Alman turistlerl­e dağ kayağı yaptığı sırada üzerine çığ düşmesi sonucu ölen kadın Türk rehber İsmet İnan’ın cenazesi, bulunduğu yerden helikopter­le alındı. Nepal’in Katmandu bölgesinde bulunan Manuslu Dağına tırmanan ilk Türk kadın olan 52 yaşındaki İsmet İnan’ın hayali Everest’e tırmanmakt­ı.

Türk rehber İsmet İnan’ın (52) cenazesi AFAD, UMKE, sağlık ve Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekiplerinc­e bulunduğu yerden alınarak, Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi bahçesine indirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı olayla ilgili soruşturma başlattı.

AIsparta’da iki gündür kayıp olarak aranan ve kuryelik de yaptığı öğrenilen üniversite öğrencisi Emirhan Göksu’nun kazaya kurban gittiği ortaya çıktı. Göksu’nun cansız bedeni, motosiklet­iyle birlikte su kanalında bulundu. Bursa’da meydana gelen kazada da bir kişi hayatını kaybetti. Adana’da meydana gelen kazada, Eray Kaya’nın kullandığı kamyon, Z.Ö. idaresinde­ki otobüsle çarpıştı. Kaya, hayatını kaybetti. Kayseri de ise Kuzey çevre yolunda M.D. isimli sürücüye ait kamyon ile otomobilin çarpışması sonucu otomobilde bulunan Fakı Akar ve kızı Ayşegül Akar öldü. Erdoğan gZThRK - Ziya RAMOĞLU- Ali

ALTUNTAŞ/ dana’da 38 yaşındaki Hazım Evren, uyuşturucu parası istediği babası Tamer Evren (66) tarafından av tüfeğiyle vurularak öldürüldü. Suç aletiyle teslim olan baba Tamer Evren’in sorgusu sürüyor.

Olay merkez Seyhan ilçesi Ziyapaşa Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre; Hazım Evren uyuşturucu almak için babası Tamer Evren’den para istedi. Tamer Evren, oğluna para vermeyi kabul etmedi. Baba ile oğul arasında bu konu yüzünden tartışma çıktı. Büyüyen tartışma bir süre sonra kavgaya dönüşünce baba av tüfeğiyle oğluna ateş etti. Sağlık ekiplerini­n kontrolü üzerine baba Hazım Evren’in yaşamını yitirdiği belirlendi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? SA%AH
SA%AH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye