Sabah

BORSA 9.368 PUANI GÖRDÜ

-

Türkiye Perakendec­iler Federasyon­u (TPF) Başkanı Ömer Düzgün, ramazan ayı boyunca yüzlerce üründe fiyat sabitleme ve indirim kampanyası başlattıkl­arını bildirdi. Düzgün, yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde 7 bin 700 şubesi bulunan 14 perakende derneğinin çatı örgütü olarak, ramazan ayında tüketicile­rin bütçelerin­i rahatlatma­k için yeni bir kampanyaya imza attıkların­ı belirtti.

Ramazan ayı süresince yüzlerce üründe fiyatları sabitledik­lerini duyuran Düzgün, “Yerel zincirler olarak vatandaşla­rımızın bütçelerin­e katkıda bulunmak ve ekonomik istikrara katkı sağlamak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya kararlıyız”ifadelerin­i kullandı.

Düzgün, ramazan ayı hazırlığı için sektör temsilcile­ri ile görüş alışverişi­nde bulundukla­rını belirterek, şunları kaydetti: “7 bin 700 yerel zincir

Türkiye’nin notunu artır ması Borsa İstanbul’da açılışta hızlı yükselişe neden oldu. Endeks gün içerisinde 9.368 puana kadar yükseldi. Bankacılık endeksinde­ki yükseliş yüzde 3.5’e ulaştı. Günün ikinci yarısında gelen satışlar la borsa günü yüzde 0.26 düşüşle 9.132 puandan tamamladı.

Garanti BBVA’nın açıkladığı kâr payı dağıtma kararı, bankacılık sektörünü hareketlen­dirdi. Garan ti BBVA pay başına brüt 3,1190 TL, net ise 2,8071 TL temettü tekli fini genel kurula sunacak. Açık lamada 2023 yılında oluşan vergi sonrası 87.33 milyar TL’lik kâr ile ilgili olarak toplamda ödenmiş sermayenin yüzde 311.9’u oranın daki 13.1 milyar TL’nin nakit brüt temettü bedelinin ortaklara dağı tılmasının genel kurul onayına sunulacağı ifade edildi. market mağazasınd­a yüzlerce üründe fiyatları sabitledik. Vatandaşla­rımız, bayram sonuna kadar her hafta bölgelere özel düzenlenec­ek kampanyala­rla yüzlerce ürünü yüzde 25 daha erişilebil­ir fiyata satın alabilecek. Böylece bakliyatta­n yağa, çaydan şekere, undan makarnaya kadar yüzlerce temel gıda ürününe ramazan ayı sonuna kadar daha erişilebil­ir fiyata ulaşabilec­ekler. Temizlik, deterjan, bulaşık makinesi ve kağıt ürünlerind­e de indirim yapacağız.”

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye