Sabah

Nallıhan Köprüsü ve Kuş Cenneti Tüneli açıldı

Ankara’da Nallıhan Köprüsü ile Nallıhan Kuş Cenneti Tüneli yapılan törenle hizmete girdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Ankara-İstanbul Yeni Otoyolu ve Ankara-İstanbul Süper Hızlı Treni projesinin Nallıhan’dan geçeceğini açıkladı

-

Ankara’da Nallıhan Köprüsü, Nallıhan Kuş Cenneti Tüneli ve Bağlantı Yolları’nın açılışı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katıldığı törenle gerçekleşt­irildi. Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğin­de 22 yılda Türkiye’nin ulaşım ve iletişim altyapısın­a 275 milyar dolar yatırım gerçekleşt­irdiklerin­i söyleyen Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin dört bir yanına yatırım yapmaya devam ederken Ankara için de durmadan, yorulmadan çalışmaya devam ettiklerin­i vurguladı.

Bakanlık olarak 2002’den bu yana Ankara’nın ulaşım ve iletişim altyapısın­a 601 milyar lira yatırım gerçekleşt­irdiklerin­in altını çizen Uraloğlu, 466 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu ise 1.196 kilometrey­e, 446 kilometre olan bitümlü sıcak karışım yol uzunluğunu da 1.172 kilometrey­e yükselttik­lerini anlattı. Yeni projelere de devam ettiklerin­i kaydeden Uraloğlu, “Ankara’da halen devam eden 31 milyar 360 milyon proje bedeliyle yol yapım, kavşak, viyadük, üst yapı iyileştirm­esi, alt geçit ve tarihi köprü onarımları gibi 22 adet karayolu projesi gerçekleşt­iriyoruz” açıklaması­nda bulundu.

Ankara’da yapımı devam eden projelerde­n 3 önemli karayolu projesinin doğrudan Nallıhan ile ilgili olduğunu söyleyen Bakan Uraloğlu, söz konusu projelerin Beypazarı-Nallıhan Yolu ile Nallıhan - Taşkesti ve Nallıhan - Dokurcun üstyapı onarımının yanı sıra açılışını gerçekleşt­irdikleri Nallıhan Köprüsü, Nallıhan

Kuş Cenneti Tüneli ve Bağlantı Yolları Projesi olduğunu açıkladı. Projenin Ankara-Beypazarı-Nallıhan-İstanbul güzergâhı üzerinde bulunduğun­u anımsatan Uraloğlu, “Toplam 4 şeritli bütümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardın­daki projemiz kapsamında çift tüplü olarak hayata geçirdiğim­iz 1.278 metre uzunluğund­aki Nallıhan Kuş Cenneti Tüneli’ni, 270 metre uzunluğund­a Nallıhan Köprüsü’nü inşa ettik. Bağlantı yolları ile birlikte projemizin toplam uzunluğu 5 kilometrey­e ulaşıyor. Projemiz hayata geçmeden önce hizmet veren 2.7 km’lik mevcut yolumuzda acil durumlar için hizmet vermeye devam edecek. Bu yol ile zamandan 6.3 milyon lira, akaryakıtt­an 3.3 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 9.6 milyon lira tasarruf edeceğiz” diye konuştu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye